Betere biologische bestrijding van spint met Spidex Vital

Koppert Biological Systems heeft zijn best verkochte product Spidex verbeterd. De nieuwe formulering bevat roofmijten in meer verschillende ontwikkelingsstadia en is daardoor langer effectief. Dit zorgt voor een aanzienlijk beter resultaat bij spintplagen. In de VS, Nederland, Mexico en Canada wordt Spidex Vital officieel gelanceerd op 15 februari. De introductie voor de rest van de wereld volgt in week 13.

De Phytoseiulus persimilis wordt rood na het eten van zijn prooi. Door het eten van spint krijgt de roofmijt geleidelijk zijn kenmerkende oranjerode kleur.

Spidex Vital biedt een betere bestrijding van spinthaarden doordat snel een grote populatie wordt opgebouwd dankzij een betere eilegcapaciteit. Uit proeven met de nieuwe compositie bleek dat de roofmijten langer naar spint zochten en een grotere afstand aflegden doordat adulten in de zich ontwikkelende populatie werden opgevolgd door nimfen.

Spidex
53 jaar geleden begon oprichter van het bedrijf Jan Koppert met zijn onderzoek naar roofmijten. Het resulterende product, Spidex, vormde de basis van het bedrijf, dat nu een toonaangevende internationale speler is op het gebied van biologische bestrijding.

Voor meer informatie: www.koppert.nl/spidex-vital-uw-vitale-partner-in-spintbestrijding


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss

© BPnieuws.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven