Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

LG Flowers breidt uit met twee hectare

Gerberakwekerij LG Flowers uit Pijnacker gaat het bedrijf uitbreiden met ruim 2 hectare. De plannen hiervoor startten twee jaar geleden, toen een geschikt stuk grond werd gevonden schuin achter de huidige hoofdlocatie. Een jaar later was de kogel door de kerk, maar wel hebben Mike en Joyce Lansbergen gewacht met de miljoeneninvestering totdat duidelijk werd dat het bedrijf redelijk ongeschonden de eerste lockdown uit zou komen. Nu, begin 2021, is het geraamte van de kas zichtbaar en wordt hard gewerkt om in juni de kas vol te poten met nieuwe gerberaplanten.

Mike en Joyce Lansbergen

De vraag naar uitbreiding zat al langer in de pijplijn. Joyce: "Uitbreiden in hectare is voor ons geen doel op zich, maar we realiseren er in één klap drie belangrijke doelstellingen mee: meer eigen bloemen, het verlagen van de footprint en een efficiëntieslag voor medewerkers."

"We komen eigenlijk structureel gerbera’s tekort en met de uitbreiding kunnen we meer bloemen onder eigen labels en duurzame certificeringen kweken en verkopen. Daarnaast kunnen we een duurzaamheidsslag maken. Door de locaties met elkaar te verbinden kunnen we het huidige warmteoverschot beter benutten. Verder investeren we in ontvochtigingsmachines en ledverlichting. Hierdoor worden we 20 procent zuiniger in ons energieverbruik. Tot slot kunnen we door de uitbreiding een stukje van de bestaande kas opofferen voor het ruimtegebrek in de loods. Dankzij automatiserings-oplossingen kunnen we in de loods straks efficiënter werken en maken we het werk voor onze mensen makkelijker en leuker", aldus Joyce.

Voor de bouw van de nieuwe kas werkt LG Flowers samen met Havecon, Loonbedrijf van der Burg,  Loonbedrijf Bonno Bouwman, Alweco Scherminstallaties, Schep Verwarming, Horticoop, Stolze, Alfen en Royal Brinkman. Als alles volgens planning verloopt, zal de kas in juni in gebruik worden genomen.

Voor meer informatie:
LG Flowers
www.lansbergen.com

Publicatiedatum: