Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
antwoord Phormium op verscherpte regelgeving Noord-Amerika

Lichtuitstoot en creatie overtollige warmte in balans met PhormiTex noctis

Door de onlangs in Ontario uitgevaardigde “Greenhouse Light Abatement Bylaw” en bijkomende regelgeving in verband met lichtvervuiling in heel Noord-Amerika, moeten telers vaak een keuze maken tussen enerzijds lichtuitstoot of anderzijds creatie van overtollige warmte in hun kassen.

Het sluiten van traditionele assimilatieschermen gedurende de nacht betekent vaak dat het assimilatielicht  overtollige hitte creëert, wat een nadelig effect heeft op het kasklimaat. Een efficiënte afvoer van hitte is daarom cruciaal om gezonde planten te kweken. Zonder deze werking is er namelijk een risico dat de gewassen zich niet optimaal kunnen ontwikkelen.

PhormiTex Noctis in een moderne rozenkwekerij

Vanuit deze wetenschap was er een grote vraag bij telers naar een assimilatiescherm dat voldoet aan de regelgeving met betrekking tot lichtuitstoot en tegelijkertijd helpt om de overtollige hitte en relatieve vochtigheid weg te werken.

In 2019, heeft Phormium het innovatieve scherm PhormiTex noctis gelanceerd, wat zich onmiddellijk vertaalde in een succes.

PhormiTex Noctis werd ontwikkeld in het Belgische Phormium Research Center en heeft een unieke geweven structuur die probleemloos vochtigheid en overtollige hitte doorlaat, zodat de teler een optimaal kasklimaat bekomt.

Vergeleken met de traditionele gebreide schermen op de markt, laat PhormiTex Noctis tot 19% meer overtollige hitte en vocht door. De witte onderkant maximaliseert lichtreflectie en de efficiëntie van het groeilicht.

Phormium raadt het flexibele, lichtdichte gevelscherm PhormiTex Noctis V aan om de installatie te vervolledigen. Deze combinatie laat de teler toe om maximaal lichtvervuiling te voorkomen en lichtreflectie te optimaliseren.

Beide schermen zijn vlamvertragend.

Voor meer informatie:
Phormium
www.phormium.com   
info@phormium.com  

Publicatiedatum: