Mauricio Ospina van Ecuadoraanse rozenkwekerij EQR:

"Onverwacht hoge vraag naar rozen voor Valentijnsdag"

Over ruim twee weken is het Valentijnsdag en daarom begint de verkoop van rozen nu te lopen. "De vraag naar Ecuadoraanse rozen is momenteel enorm", vertelt Maricio Ospina van de de Ecuadoraanse rozenkwekerij EQR. "Veel rozenkwekerijen in Ecuador hebben een verlate productie wegens slecht en koud weer, waardoor het aanbod sterk verminderd is. Dat pakt voor ons positief uit; we zijn praktisch uitverkocht."


Mauricio Ospina. 

Exportmarkten
De eerste stelen voor Valentijn gingen al op 18 januari op transport, vertelt Mauricio. Bestemming is vooral de VS, Canada, Rusland, Italië, Nederland en China. "75% van onze rozen gaan naar de VS. Maar we zijn de laatste twee jaar hard aan het werk om nieuwe markten te veroveren, en richten onze verkoop ook steeds vaker op Rusland, Europa en China. We focussen op de groothandel. We zijn een bedrijf van meer dan 100 hectare, dus we kunnen die markt zeker beleveren."

Hoge vraag
COVID-19 heeft het er allemaal niet makkelijker op gemaakt, maar al met al is de kweker tevreden met de kwaliteit en met de vraag. "Na de start van de pandemie begin vorig jaar is die vraag overigens het hele jaar door goed geweest. Dat was een verrassing voor ons allemaal."


Voorbereidingen voor Valentijnsdag op het bedrijf. Foto: LinkedIn pagina EQR).

 

Voor meer informatie:
EQR
www.equatoroses.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss

© BPnieuws.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven