“Business as usual, maar dan een beetje meer”

BOAL Group neemt Alumat Zeeman over

“Schaalvergroting en internationalisatie zijn twee tendensen die niet te onderschatten zijn. Daar moet je een plan voor maken en daar zijn we hard mee bezig geweest. Dit is voor ons de beste en gekozen optie gebleken,” vertelt Bert Strikkers van Alumat Zeeman. Afgelopen week is de overname van Alumat Zeeman door BOAL Group en hun strategische partner Equistone bekend gemaakt.

“BOAL is een bekende partij uit de markt en is voor ons zowel klant als leverancier,” vertelt Bert. “Wij kopen voor onze schermings-systemen onderdelen en profielen bij ze in en leveren zelf ook weer producten aan Boal. De relatie is al langer bekend en goed. Bovendien is het een bedrijf dat ook een duidelijke groeistrategie heeft en zijn ze internationaal georiënteerd. En minstens zo belangrijk: het is een bedrijf uit het Westland, uit Nederland. We kennen de cultuur en hebben een klik met de mensen,” zo ligt hij de keuze voor Boal verder toe.

Is deze keuze dan ook een keuze voor Equistone, het investeringsbedrijf dat BOAL een paar jaar geleden aankocht? “BOAL heeft een paar jaar geleden heel bewust voor Equistone gekozen en dat is hun de afgelopen jaren zeer goed bevallen. Beide blijven doen waar ze goed in zijn,” vindt Bert. Dat blijven doen waar je goed in bent, is ook waar het bij deze overname om gaat. “Ons is er alles aan gelegen om ook de individuele krachten te blijven benutten. Wij kunnen zaken die zij niet kunnen, zij kunnen zaken die aanvullend aan ons zijn. Die synergie kunnen we benutten.”

Ook bij BOAL zijn ze blij met de krachtenbundeling. “Het bedrijf heeft een sterke positie in de markt dankzij haar unieke kwaliteiten rondom het leveren van onderdelen en complete systemen voor de tuinbouw,” vertelt CEO Ronald Boers. “Daarnaast zijn we trots op het toevoegen van de ervaren en getalenteerde collega’s aan het grotere team van BOAL. Wij zijn ervan overtuigd dat we samen betere oplossingen aan onze wereldwijde klanten kunnen aanbieden.”

Alumat Zeeman heeft een geschiedenis van 93 jaar. Het bedrijf innoveert, ontwerpt en produceert onderdelen voor de kassenbouw, luchtmechaniek en scherminstallaties daarnaast complete scherm- en luchtingssystemen aan de wereldwijde land- en tuinbouw. Vorig jaar nam het bedrijf een nieuwe productiehal en kantoor in gebruik – iets wat nodig was gezien de sterke groei.

De afgelopen jaren toonden al vaker bedrijven interesse in het bedrijf. “We zien de laatste jaren steeds verdere consolidatie in de business en verwachten dat dit alleen maar verder zal gaan. Het geldt immers ook voor ons: Alumat Zeeman is een perfect gezond bedrijf. Een zak geld hebben we niet nodig, maar we keken wel naar verdere groeimogelijkheden en verdere internationalisatie. Dat kunnen we nu op een sneller tempo voortzetten. Business as usual, maar dan een beetje meer.” En dat blijft gebeuren onder de vertrouwde vlag van Alumat Zeeman. “Op naar de honderd.”

Voor meer informatie:
Alumat Zeeman
www.alumatzeeman.com 
info@alumatzeeman.com 


BOAL Group
www.boalgroup.com

 

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BPnieuws.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven