Uitslagen assortimentsvergelijking en benchmark poinsettia 2020

De uitslagen en resultaten van de benchmark en assortiments-vergelijking poinsettia 2020 zijn binnen. Normaliter werd daar een gewasbijeenkomst aan gewijd, maar ook hier geldt dat alles anders is dit seizoen. Dankzij de creativiteit en bereidwilligheid van de deelnemers zijn de eerste oorkondes echter wel uitgereikt. Ook heeft de winnaar van de assortimentsvergelijking de award in ontvangst mogen nemen.

Bij de benchmark worden in totaal zes oorkondes uitgereikt, waaronder de winnaar van de award ‘Kwaliteitscompetitie 2020’. Nog niet alle genomineerde deelnemers hebben hun nominatie ontvangen. Als dat wel is gebeurd dan worden ook deze bedrijven toegevoegd aan het rijtje met winnaars. Onderstaand alvast de eerste genomineerden met hun verdiende oorkonde

Winnaars oorkonde

Kwekerij van Wensen Potplanten ontving de nominatie voor de klasse potmaat t/m 11cm, kleur rood met de Euphorbia pulcherrima Ferrara (foto links). Martin van Velden mocht namens Firma Freek v.d. Velden de nominatie in ontvangst nemen voor hun inzending Euphorbia pulcherrima Superba New Glitter, 12+13 cm - kleur (foto midden). Kees van Dam van SV.CO nam de oorkonde in ontvangst dankzij hun inzending Euphorbia pulcherrima Alaska t/m 11 cm – kleur (foto rechts).

Assortimentsvergelijking 2020
Ook de uitslag van de assortimentsvergelijking is bekend. Van de zes deelnemende veredelaars, met een totaal van 24 ingezonden rassen, is DeCock Plants de winnaar met hun inzending Brilliant Red DCP1. Woensdag 20 januari hebben Ludo en Gaël de Cock de oorkonde en de bijbehorende award voor de noviteit 2020 in ontvangst genomen van Henny Zwinkels, voorzitter van de landelijke commissie Poinsettia en van de begeleidingscommissie assortimentsvergelijking Poinsettia (zie hoofdfoto).

Ieder jaar sturen de deelnemende veredelaars hun nieuwe rassen in, die op twee verschillende bedrijven worden opgekweekt. Dit jaar waren dat The Mastergrowers en Sonneveld Plants. Tijdens drie keuringsbijeenkomsten worden de rassen vergeleken met bestaande rassen waarna er een houdbaarheidstest in de Bloemenplaza van Flora Holland volgde.

Het rapport van zowel de assortimentsvergelijking als de benchmark met bijbehorende beoordeling wordt, zodra definitief, onder alle deelnemers en leden verspreid.

bron: Glastuinbouw Nederland


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss

© BPnieuws.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven