Tulpenboeketten brengen lente in woonzorgcentra

Groen van bij ons heeft afgelopen zaterdag in elke Vlaamse provincie (Melle, Sint-Truiden, Tielt, Halle en Zwijndrecht) een tulpenmuur gebouwd. In samenwerking met Radio 2 kreeg in iedere provincie tevens het personeel en de bewoners van een woonzorgcentrum een fleurig tulpenboeket aangeboden. Deze actie kadert in de week van de tulp van 16 tot 23 januari en is het startsein van de lente in bloemenland.

De tulpenmuur is een ontwerp van Stefaan Van Berlo, Belgische kampioen bloemschikken. De opstelling gebeurde door een florist uit elke provincie:

• Melle, aan de tuinbouwschool door Ivan Poelman
• St. Truiden, op het Abdijplein door Kevin Lennertz
• Tielt, op de Boerenmarkt door Alexander de Langhe
• Halle, op het Cardijnplein door Herman van Dionant
• Zwijndrecht, op het Binnenplein aan het gemeentehuis door Stefan Van Berlo

Luisteraars van Radio 2 maakten tussen 13 en 16 u kans om een prachtig tulpenboeket te winnen wanneer ze de locatie van de tulpenmuur konden raden, die geheim werd gehouden.

De tulpen werden na de wedstrijd in elke provincie voorzichtig van de tulpenmuur gehaald en tussen 16 en 17 u afgegeven aan personeel van een woonzorgcentrum in de buurt. Het betreft WZC Kanunnik Triest in Melle, WZC Craeyenhof in Zwijndrecht, WZC Villa Rosa Sint-Truiden, WZC Sint Augustinus in Halle en WZC Deken Darras in Tielt.

Klik hier voor meer informatie


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BPnieuws.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven