Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Bosman Van Zaal bouwt kleine 3 ha kas voor Schouten Opti-Fleurs

Voor gerberakwekerij Schouten Opti-Fleurs te Amstelveen is Bosman Van Zaal afgelopen november begonnen met de bouw van een nieuwe kas. De oplevering staat gepland voor zomer 2021. 

Met de uitbreiding kan Opti-Fleurs naast grootbloemige gerbera ook mini gerbera’s gaan leveren, wat zorgt voor versteviging in de Gerbera markt. ”Onze sterke positie dicht bij de veiling in Aalsmeer stelt ons in staat klanten direct te voorzien van Gerbera’s in alle soorten maten, en verpakkingen. Daarnaast brengt de uitbreiding ook schaal-voordelen”, vertelt Bart Schouten, mede-eigenaar van Schouten Opti-Fleurs.

Nieuwbouw Venlo kas, schuurkas en technische ruimte
De nieuwbouw bestaat uit een Venlokas en schuurkas, en worden gerealiseerd aan de Meerlandenweg 49-51 te Amstelveen, aan de overkant van het huidige bedrijf. De Venlo kas heeft een oppervlakte van 29.645 m² en bestaat uit vier afdelingen van ieder 7.296 m². Daarnaast is er gekozen voor een dubbel schermdoek. Zowel de schuurkas als de technische ruimte bestaan uit een breedkapconstructie, waarvan de een 480 m² is, en de ander 1.725 m². Voor de vier afdelingen in de kas realiseert Bosman van Zaal buisrailverwarming, bovenverwarming, vloerverwarming en een CO₂ installatie. De verwarming van de nieuwbouw zal worden gekoppeld met het huidige bedrijf.

IIVO klimaatcomputer
In de nieuwbouw wordt de nieuwste klimaatcomputer, IIVO, van Hoogendoorn geïnstalleerd. IIVO monitort constant en consistent alle aspecten van de kas, inclusief de klimaatcondities, het watermanagement, het energiemanagement en verzamelt data om een compleet, holistisch overzicht van de kascondities te creëren. De computer wordt geïnstalleerd door Kandelaar Electrotechniek .

Samenwerking
”De samenwerking met Bosman Van Zaal loopt tot nu toe goed’’, aldus Bart Schouten. ”Vanaf het begin wilden wij graag met bestaande relaties ons nieuwe bedrijf opzetten en daar is BVZ er één van. In het voortraject is het bijzonder belangrijk dat alles goed op tekening komt, aangezien de fabriek digitaal aangestuurd wordt. Ook de vergunnings-aanvraag is door BVZ verzorgd. Het grote voordeel van dat BVZ verantwoordelijk is voor bouw van de kas, schuur, betonwerk en verwarming, is dat de planning goed op elkaar afgestemd kan worden. Dit geeft voor ons een stukje rust. Aansturen van de onderaannemers is van groot belang. Uiteindelijk hopen we op een mooi resultaat samen met de overige participanten.’’

 

Bosman Van Zaal
Braziliëlaan 4  
1432 DG Aalsmeer
E: info@bosmanvanzaal.com
www.bosmanvanzaal.com

 


Schouten Opti-Fleurs
Meerlandenweg 47/49
1187 ZR Amstelveen
E: info@schouten-opti-fleurs.nl
www.schouten-opti-fleurs.nl

Publicatiedatum: