Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Duo assortiment opgewaardeerd

Soparco's thermogevormde serie is nu volledig circulair

In het kader van de circulaire economie werken steeds meer bedrijven aan een meer milieuverantwoordelijke aanpak. Ook de Franse pottenfabrikant Soparco doet dat en dat doen ze middels voortdurend onderzoek naar het verminderen of elimineren van het gebruik van nieuw kunststofmateriaal in de productie. Al meer dan 80% van hun producten is gemaakt van gerecycled materiaal en het afgelopen jaar hebben ze geïnvesteerd in het op de markt brengen van circulaire potten. Nu is volgens Adrien Cohuof Soparco hun bekende Duo thermogevormde assortiment volledig circulair.

Ciculair, NIR detecteerbaar en Cyclos gecertificeerd
De vraag naar circulaire producten is erg groot en komt uit heel Europa. Daarom zijn ze erg blij met hun opgewaardeerde Duo assortiment. "Onze thermogevormde containers worden geproduceerd van polypropyleen dat 100% gerecycled is." Bovendien zijn ze NIR (Near Infra Red detectie in afvalsorteerapparatuur) detecteerbaar en Cyclos gecertificeerd. "We hebben de gekleurde potten met zwarte binnenkant uit het assortiment gehaald om alleen de "ton-sur-ton"-versie te produceren. Dit maakt detectie via NIR optische sortering mogelijk. De gedetecteerde potten kunnen dan opnieuw worden gerecycled." Bovendien is het Duo assortiment een lichtgewicht product waarbij minder materiaal wordt gebruikt.

Scala aan thermogevormde Duo potten

Breed assortiment
Het assortiment is breed, legt Cohu uit. "Telers kunnen kiezen uit de grootste keuze aan trendy kleuren. Met potmaten van 9 cm tot 23 cm is dit assortiment geschikt voor zowel pot- en perkplantentelers als boomkwekers en dekt het de meest voorkomende gewasproducties." Ook de nieuwe kleuren, terracotta 47 ton-sur-ton, taupe FS en het post-consumer-recycled (PCR) grijs WG zijn uit voorraad leverbaar voor de meest gangbare maten. "Dankzij het speciale ontwerp van de rand om het uitslaan te vergemakkelijken, zijn de Duo's perfect geschikt voor automatisering," voegt hij eraan toe.

Spuitgietproducten

Spuitgegoten producten
Ook wat spuitgietproducten betreft blijft Soparco zijn verschillende gamma's uitbreiden om steeds meer producten uit voorraad leverbaar te maken in zeven standaardkleuren. "Ze zijn allemaal NIR detecteerbaar en Cyclos gecertificeerd: rood WA, blauw WB, groen WC, taupe WE, grijs WD, dennengroen 54 en terracotta 17. Dit is ook het geval voor de nieuwe milieuvriendelijke pot Eole 23 cm."

2020: beter dan verwacht
2020 is voor veel bedrijven een uitdagend jaar geweest. Hoe was het voor Soparco? "Zoals voor heel veel bedrijven in ons vakgebied is 2020 een uitdagend jaar geweest. Tijdens de eerste lockdown in maart/april is Soparco blijven produceren en beschikbaar gebleven voor klanten. We hebben telers kunnen blijven bevoorraden in landen waar tuincentra waren geopend. In mei begonnen we ons langzaam te herstellen om uiteindelijk het jaar beter dan verwacht af te sluiten. In deze moeilijke periode hebben we de relaties met onze klanten verstevigd."

Goede vooruitzichten voor 2021
Als we kijken naar 2021, ziet Cohu goede nieuwe kansen voor het komende seizoen. "De vraag naar duurzame producten zou hoog moeten blijven."

Voor meer informatie:
Soparco
+33 (0)2 33 73 30 11
info@soparco.com
www.soparco.com 

Publicatiedatum: