achteraf installeren van schermen in Canadese kassen:

"Het installeren van lichtreducerende wandsystemen kan lastig zijn, vooral in poly-kassen"

Door het ingaan van de verordening voor lichtreducering in kassen in Leamington, Ontario, is er vanaf 1 januari heel wat veranderd. In Leamington ging de verordening in, kort nadat Kingsville hetzelfde deed. Reden: zorgen over lichtverontreiniging. Volgens deze verordening moeten óf de lichten in de kas uit, van één uur voor zonsondergang tot één uur na zonsopkomst, óf de schermen moeten dicht aan alle kanten, ook het dak. 

Omdat deze verordening slechts 10% opening in dakschermen toestaat tussen twee uur en zes uur 's nachts, is de kasindustrie er niet blij mee. Er wordt gezegd dat er niet is nagedacht over ventilatie. Al blijft de verordening controversieel, het heeft kaseigenaren en leveranciers zeker bezig gehouden. Excalibur Plastics bijvoorbeeld, is een leverancier van schermmaterialen en andere uitrusting. Zo'n vijf jaar geleden begonnen ze trends te zien richting lichtreducering in kassen, en daarom besloot het bedrijf haar productlijn uit te breiden met schermmaterialen. 

Schermmateriaal leveren
"We wisten dat het erg belangrijk zou worden, dus besloten we er vroeg in te stappen en alles te perfectioneren voor de telers. We kopen het doek, bouwen het systeem en leveren de arbeidskracht voor het plaatsen." De beslissing om schermmaterialen te gaan leveren is niet de eerste vooruitstrevende zet van Excalibur Plastics, het bedrijf maakte ook een beslissing om meer geavanceerde plastic beglazingsmaterialen te maken, ondanks dat glas in zuid Ontario het meest gebruikte materiaal is. 

Volgens David installeren de meeste kassenbouwers in een nieuwe, turnkey kas al lichtreduceringssystemen. Maar voor kassen die niet origineel uitgerust zijn met zulke schermen, kan het installeren van lichtreducering lastig zijn. Vooral in poly-kassen. Met haar expertise met het achteraf installeren van schermen, wordt Excalibur Plastics gezien als leider in de aanpassing van kassen. 

Lichtreducerende verordeningen
Door de recente uitvaardiging van lichtreducerende verordeningen in Leamington (december 2020) en Kingsville (oktober 2020) is het team van Excalibur Plastics erg druk geweest met installaties, al legde David uit dat veel telers al voor de uitvaardiging van de verordening schermsystemen hadden geïnstalleerd.

Maar zoals de meeste mensen in de kassensector in de regio, suggereert David dat de nieuwe verordening niet perfect is en dat lichtreductie een blijvend onderwerp van gesprek moet zijn tussen kaseigenaren, gemeentes en inwoners. In beide gemeentes blijft de toegestane opening van 10% in de dakbedekking 's nachts, een onderwerp van zorg. "Telers, gemeentes en inwoners moeten samenkomen om hieraan te werken. Telers hebben meer dan die 10% opening 's nachts nodig, terwijl inwoners hun nachtelijke hemel nodig hebben."

Voor alle informatie over de verordening, volg deze link.

Voor meer informatie:
Excalibur Plastics
Kantoor: (519) 326-6000
E-mail: info@excaliburplastics.com   
Website: www.excaliburplastics.com


Publicatiedatum:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BPnieuws.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven