Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
vechten tegen eenzaamheid

Bloemistenorganisaties steunen Grootouderdag

Eenzaamheid is een groot probleem onder ouderen en de pandemie herinnert ons eraan hoe uniek de relatie tussen grootouders en hun kleinkinderen is. In samenwerking met de Nederlandse Ambassades en Consulaten-Generaal in verschillende Europese landen werd Grootouderdag gelanceerd om te helpen vechten tegen eenzaamheid. 

Grootouderdag is een dag om opa's en oma's in het zonnetje te zetten en generaties samen te brengen. Dit jaar konden kleinkinderen hun grootouders vaak niet zien vanwege alle verplichte "social distancing", en juist daarom heeft de Nederlandse Ambassade in Italië in samenwerking met de vakbeurzen Myplant & GardenFairtrade Italy en de Felini Foundation een webinar georganiseerd om aandacht voor de dag te vragen.

Tijdens de webinar benadrukten voorzitter van Florint Simo

n Ogrizek en voorzitter van Federfiori Rosario Alfino de goede kansen die Grootouderdag biedt bij de promotie van duurzame en eerlijke bloemen. Bloemen en planten stimuleren sociale interactie en hebben een ongeëvenaarde kracht in het doorgeven van emotie en affectie. Ze kunnen contact en gesprekken aanmoedigen tussen generaties en brengen jongere generaties dichterbij de natuur.

Bloemisten in verschillende landen kregen promotiemateriaal om Grootouderdag te promoten. Heel de dag waren er workshops in ItaliëSlovenië, Tsjechië en Rusland.

Voor meer informatie:
E: info@festadeinonni.it
Felini Foundation
29, De Strang 3823 GL, Amersfoort
Nederland
Tel. +31-33-4550920
www.festadeinonni.it

Publicatiedatum: