Olaf Amende, WEBER Verpackungen:

“Bloom guard mixed paper verpakking houdt duurzame presentatie van bloemen in water overeind"

Tholen - Met het bloom guard verpakkings-concept heeft de Duitse producent WEBER Verpackungen de afgelopen jaren wereldwijd furore gemaakt in de markt van onder meer sla, (bio)-potkruiden en bloemen. Deze bloemenhoezen bestaan uit volledig FSC-gecertificeerd papier en zijn 100% recyclebaar. De verpakking wordt mede uit verstevigd, waterbestendig papier geproduceerd. Voor de sierteeltmarkt introduceert het bedrijf deze week een noviteit: bloom guard mixed paper verpakking.

 

"De meeste papieren bloemenhoezen bestaan uit gestreept, bruin Kraftpapier. Bij bloemen die lange tijd in water staan, zie je echter vaak dat de verpakking zachter wordt en kan scheuren. Daarom hebben we nu een nieuwe verpakking geïntroduceerd, waarbij het gestreepte Kraftpapier wordt gecombineerd met een onderlaag van 5-7% nat-sterk papier", vertelt verpakkingsadviseur Olaf Amende. "We hebben door middel van een intelligente technische aanpassing een nieuwe papiercombinatie als alternatieve optie aan het assortiment toegevoegd. Zo combineren we het beste van twee werelden. We behouden een betaalbare duurzame papieren hoes en tevens de optimale presentatie”.

Want dat duurzaamheid de toekomst is voor de sierteeltverpakkingen staat bij Olaf als een paal boven water. "Iedere kweker is op zoek naar alternatieven voor zijn huidige verpakking. In de biologische kruidensector is een papieren verpakking zelfs een vereiste geworden en we geloven dat de sierteeltmarkt ook deze kant op gaat", voegt Thomas Leithe toe. "Hoewel de prijs weliswaar verschilt van plastic verpakkingen, is deze alleszins acceptabel en kun je het dankzij de duurzame uitstraling anders vermarkten en daarmee het verschil maken. Natuurlijk kun je ook werken met 100% nat-sterk papier, maar door beide materialen te combineren, kom je prijstechnisch een stuk voordeliger uit."

De verpakking kan geheel conform klantspecificatie worden ontwikkeld en bedrukt worden in alle mogelijke maten, vormen en in tien verschillende kleuren. “We ontwikkelen onze techniek en machines in eigen huis en kunnen hierdoor unieke oplossingen presenteren. Deze nieuw, gecombineerde verpakking hebben we het afgelopen jaar ontwikkeld en wordt deze week wereldwijd gelanceerd. We verwachten hiermee de nodige interesse vanuit de sierteeltmarkt. We behouden namelijk de duurzame uitstraling van een papieren hoes, alleen blijft deze ook nog eens sterk in het water!"

 

Een groot pluspunt van de verpakkingen van WEBER Verpackungen is volgens Olaf dat alle producten vlak over de grens in het Duitse Wickede aan de Ruhr, worden ontwikkeld en geproduceerd. "Ons bedrijf heeft dan ook al 130 jaar ervaring in het ontwikkelen en leveren van flexibele verpakkingen van betrouwbare Duitse kwaliteit. Daarmee onderscheiden we ons van veel collega's die hun producten met lange leadtimes uit het Verre Oosten importeren. Juist in deze ongewone tijden zijn kernwaarden als snelheid, kwaliteit, flexibiliteit, alsmede innovatieve kracht en geringe uitstoot essentieel om succesvol te kunnen blijven ondernemen.

Voor meer informatie en/of monsters:

Olaf Amende (NL)                                                    
Mob: +49 151 46273725  
amende@weberverpackungen.de                                              

Thomas Leithe (D)       
Mob. +49 176 11809922
leithe@weberverpackungen.de

WEBER Verpackungen GmbH & Co. KG
Westerhaar 38
DE-58739 Wickede/Ruhr
Tel: +49 2377 8099-0
www.bloomguard.de 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss

© BPnieuws.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven