Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
marktupdate FloraHolland

Klok blijft ruim 10 procent achter, directe verkoop plust licht

Tot en met woensdag deze week komt het aantal verkochte stuks uit op 10,9% lager dan week 2 vorig jaar (snijbloemen -10,6%; kamerplanten -15,9%; tuinplanten -22,8%). Bij de directe handel lag het aantal verkochte stuks deze week 1,8% hoger dan vorig jaar. De prijsvorming op de klok is vrij stabiel. Gemiddeld kwam de middenprijs op de klok uit op 31 cent. Dit is 2,1% hoger in vergelijking met dezelfde week vorig jaar.  

De doordraai deze week komt gemiddeld uit op 0,1%, vorige week was deze 0,3%. Vorig jaar bedroeg de doordraai 1,1%. De afgelopen week ligt het percentage doordraai lager dan in week 2 vorig jaar. Het doorbelasten van doordraai van A1-kwaliteit, in combinatie met het lage volume klokaanbod, is hiervan een mogelijke oorzaak.  

Terugblik op 2020 
Coronajaar 2020 was een jaar met twee gezichten: qua omzet kende het diepe dalen (lockdown) en hoge pieken (‘post’-lockdown). Tevens waren op productniveau de verschillen groot: vooral tuinplanten deden het heel goed, terwijl veel snijbloemen (zoals die bestemd voor de eventmarkt) het juist zwaarder hadden. Op de klok werden in 2020 12,3% minder stuks verkocht dan in 2019. Het gemiddelde prijsniveau lag wel 4,3% hoger. De relatief goede prijsvorming had veelal te maken met de periodes van grote vraag en schaarste die op gang kwamen na de eerste lockdown. 

Klik hier voor meer informatie

Publicatiedatum: