marktupdate FloraHolland

Klok blijft ruim 10 procent achter, directe verkoop plust licht

Tot en met woensdag deze week komt het aantal verkochte stuks uit op 10,9% lager dan week 2 vorig jaar (snijbloemen -10,6%; kamerplanten -15,9%; tuinplanten -22,8%). Bij de directe handel lag het aantal verkochte stuks deze week 1,8% hoger dan vorig jaar. De prijsvorming op de klok is vrij stabiel. Gemiddeld kwam de middenprijs op de klok uit op 31 cent. Dit is 2,1% hoger in vergelijking met dezelfde week vorig jaar.  

De doordraai deze week komt gemiddeld uit op 0,1%, vorige week was deze 0,3%. Vorig jaar bedroeg de doordraai 1,1%. De afgelopen week ligt het percentage doordraai lager dan in week 2 vorig jaar. Het doorbelasten van doordraai van A1-kwaliteit, in combinatie met het lage volume klokaanbod, is hiervan een mogelijke oorzaak.  

Terugblik op 2020 
Coronajaar 2020 was een jaar met twee gezichten: qua omzet kende het diepe dalen (lockdown) en hoge pieken (‘post’-lockdown). Tevens waren op productniveau de verschillen groot: vooral tuinplanten deden het heel goed, terwijl veel snijbloemen (zoals die bestemd voor de eventmarkt) het juist zwaarder hadden. Op de klok werden in 2020 12,3% minder stuks verkocht dan in 2019. Het gemiddelde prijsniveau lag wel 4,3% hoger. De relatief goede prijsvorming had veelal te maken met de periodes van grote vraag en schaarste die op gang kwamen na de eerste lockdown. 

Klik hier voor meer informatie


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BPnieuws.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven