Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Omzet Jan Linders groeit met 15% in 2020

Jan Linders Supermarkten heeft in het veelbewogen jaar 2020 een omzetgroei van 15% weten te realiseren. Met een focus op het bieden van een veilige en prettige omgeving om consumenten hun dagelijkse boodschappen te laten doen, werd in 2020 een omzet van ruim 524 miljoen euro (o.b.v. 53 weken) gerealiseerd versus een omzet van 457 miljoen in 2019 (o.b.v. 52 weken). Gecorrigeerd naar 52 weken, was de groei van Jan Linders 12,5% tegen een marktgroei van 8,9% volgens de cijfers van Nielsen. Jan Linders laat al jaren achtereen een sterkere groei zien dan de markt.

Dankzij deze omzetgroei werd opnieuw het marktaandeel van Jan Linders verder vergroot. Het landelijke marktaandeel van Jan Linders komt voor 2020 uit op 1,17% (Nielsen). In 2019 bedroeg het marktaandeel nog 1,14% en in 2018 1.11%. 

Reactie Ferry Moolenschot
Ferry Moolenschot, Algemeen Directeur: “Toen Leo Linders begin 2020 afscheid nam als Algemeen Directeur konden we nog niet voorzien wat een bewogen jaar ons te wachten stond. Natuurlijk ben ik erg tevreden met de groei die we hebben gerealiseerd en met de verbetering van ons financiële resultaat. Maar in het bijzonder ben ik trots op al onze medewerkers. Zij hebben alles op alles gezet om de supermarkten voor onze klanten een veilige en prettige plek te laten zijn voor het doen van boodschappen. Deze krachtenbundeling is geweldig om te zien en, naast de waardering die wij zelf richting medewerkers hebben uitgesproken, is het is fijn om te zien dat ook onze klanten expliciet hun waardering uiten en onze medewerkers een warm hart toedragen.” 

Opnieuw hoge klantwaardering
Consumenten spraken in 2020 op diverse aspecten hun waardering uit voor de supermarkt van het zuiden. Zo werd Jan Linders door GfK voor het 8e jaar op rij uitgeroepen tot de supermarkt met de beste bier- en speciaalbierafdeling. In het najaar mocht Jan Linders zich volgens GfK voor de 15e keer de supermarkt met de Beste Bakkerij van Nederland noemen en behaalde de keten de tweede plaats op het gebied van Vlees en de vierde plaats op AGF. Er werd een 13e plek behaald als meest klantvriendelijke bedrijf van Nederland. En recent werden de streekproducten Korengoud abrikozenprogresvlaai en Onze Trots Koude schotel uitgeroepen tot ‘Product van het Jaar 2020-2021’.

Investeringen in de toekomst
In het najaar van 2020 is het winkelbestand verder uitgebreid met een supermarkt in Wageningen, de eerste boven de rivieren. Hiermee komt het aantal Jan Linders-supermarkten op 62. Inmiddels zijn 39 van de 62 supermarkten vernieuwd volgens de laatste formule-uitgangspunten, met een focus op vers, streekproducten uit het zuiden, voordeel en winkelgemak. In 2020 is gestart met de uitrol van zelfscan én werd in een aantal filialen het slijterijconcept uitgerold. Ook in 2021 wordt het vernieuwingsplan voortgezet. In de interne organisatie worden in 2021 diverse technologische vernieuwingen doorgevoerd, waaronder de implementatie van een nieuw ERP-systeem. Dit moet zorgen voor het nog beter kunnen bedienen van de klant.

Publicatiedatum: