Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Nieuwe anthuriumcampagne Breathe & Bloom van start

In januari 2021 lanceren de anthuriumkwekers de campagne ‘Breathe & Bloom’ waarbij de luchtzuiverende eigenschap van anthuriums onder de aandacht gebracht wordt. De anthurium staat bekend als een tropische kamerplant, maar is tevens een van de langst bloeiende planten met luchtzuiverende werking. Met Breathe & Bloom wordt meer bekendheid gegeven aan deze eigenschappen.

Getest
Uit recent onderzoek door Wageningen University & Research blijkt dat de anthurium over uitstekende luchtzuiverende eigenschappen beschikt en daarmee een positieve bijdrage levert aan een gezonde leefomgeving. Via het groene blad nemen planten schadelijke stoffen op uit de lucht. Deze worden in de plant en het wortelgestel opgeslagen en afgebroken. Om heel precies in kaart te brengen wat het effect van de anthurium op het binnenklimaat is, hebben onderzoekers een laboratoriumtest uitgevoerd. Het resultaat: anthurium filtert meer dan 50% van schadelijke stoffen binnen 24 uur en bijna 100% in drie dagen. En in ruil geven de planten zuurstof af. Hoe groter de plant, hoe groter het effect. Daarnaast verbetert anthurium de relatieve luchtvochtigheid. Je hebt daardoor minder snel last van een te droog binnenklimaat.

Collectieve promotiecampagne
Breathe & Bloom maakt onderdeel uit van het promotieprogramma van Anthurium Info – de overkoepelende promotie-organisatie – en loopt het hele jaar door. Via diverse on- en offline middelen worden consumenten geïnformeerd en geënthousiasmeerd over de luchtzuiverende anthuriums. Op www.breatheandbloom.info  is alle informatie te vinden. Daarnaast zijn diverse promotiematerialen ontwikkeld om de boodschap ook op de winkelvloer over te dragen. De aftrap vindt plaats in samenwerking met Waterdrinker. Van week 1 t/m 5 wordt de campagne in het Green Trade Center gepromoot.

Meer informatie of interesse in deelname? Stuur dan een mail naar info@breatheandbloom.info. Kijk voor meer info op www.breatheandbloom.info

Bron en fotocredit: Breatheandbloom.info

Publicatiedatum: