De duurzame standaard uitgebreid met Recover recycle grijs

Koelkasten worden plantentrays

Afgelopen najaar introduceerde Desch ‘De nieuwe duurzame standaard’, Recover® en D-Tect®Plus met kunststof potten voor de tuinbouwsector van gerecycled plastic. Recentelijk heeft Desch haar duurzame lijn verder uitgebreid met Recover recycle grijs planten trays. Deze zijn gemaakt van PS interieurs uit afgedankte koelkasten en hebben ook het Cyclos HTP certificaat.


Klik hier om de leaflet te bekijken.

Desch heeft het merk Recover geïntroduceerd in 2019, D-TectPlus werd afgelopen voorjaar gelanceerd. Het Duitse keuringsinstituut Cyclos-HTP heeft beide merken gecertificeerd. Ze zijn nIR-detecteerbaar en dat zorgt ervoor dat ze tijdens de verwerking van plastic afval effectief uit de afvalstroom worden gescheiden. De potten en trays kunnen zo eenvoudig worden gerecycled tot een nieuw plastic product. De nieuwe norm voor duurzaamheid is hiermee een feit.

De Recover-potten worden gemaakt van plastic consumentenafval en Recover recycle grijs trays worden geheel gemaakt van de gerecyclede binnenzijden van afgedankte koelkasten. De producten van D-TectPlus worden gemaakt van postindustrieel recyclaat: plastic afval dat afkomstig is van andere plastic verwerkende bedrijven.

De productie bij Desch draait ook voor de Recover recycle grijs thermovorm trays op volle toeren. In de Normpack uitvoering zijn nu 16 producten uit voorraad leverbaar en daar komen er steeds meer bij.

Desch heeft een leaflet samengesteld met de soorten Normpack trays die uitgevoerd zijn in Recover recycle grijs. Deze is online te bekijken of wordt op aanvraag

Voor meer informatie:
Desch Plantpak
desch.n


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven