Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
handel schrijft grote minnen t.g.v. lockdowns

In mineur het jaar uit

In de aanloop naar Kerst hebben de aangescherpte lockdowns in grote delen van Europa hun weerslag op de marktontwikkelingen bij Royal FloraHolland, zo bericht het bedrijf. Tot en met vandaag (23 december) komt het aantal verkochte stuks op de klok op 35,5% minder dan vorig jaar (snijbloemen -35,2%; kamerplanten -42,1%; tuinplanten -46,0%). Bij de directe handel lag het aantal verkochte stuks deze week 45,1% lager dan vorig jaar. De verschillen in aantallen per dag zijn relatief groot. Op maandag lag het aantal verkochte stuks op de klok 46,8% onder vorig jaar, dinsdag lag dit weer 16,2% hoger. In 2019 was woensdag (week 52) Eerste Kerstdag.  

Gemiddeld kwam de middenprijs op de klok uit op 32 cent. Dit is 7,6% hoger in vergelijking met dezelfde week vorig jaar. De doordraai deze week komt, net als vorige week, gemiddeld uit op 2,9%. 

bron: Royal FloraHolland

Publicatiedatum: