Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Bram Steiner Award 2020 voor Chris Blok na onderzoek naar teelt op water

De Bram Steiner Award 2020 is uitgereikt aan Ir Chris Blok van Wageningen University & Research. Chris Blok is verbonden aan de business unit Glastuinbouw en Bollen. De Bram Steiner Award wordt elke drie jaar uitgereikt aan de beste publicatie op het gebied van Soilless Culture. Chris Blok deed onderzoek naar opname van water, nutriënten en zuurstof bij teelt op water.

Foto rechts: Chris Blok

Bram Steiner was een van de eerste onderzoekers op het gebied van de substraatteelt. Door zijn werk is een goede basis gelegd over het gedrag van nutriënten in voedingsoplossingen. De Bram Steiner Award is dit jaar voor de zesde keer uitgereikt door de jury die de papers beoordeelt en die onder auspiciën staat van de Bram Steiner Stichting. 

Dissertaties zijn uitgesloten van de competitie, maar prijswinnende publicaties moeten wel uitblinken in originaliteit, baanbrekend en van hoog niveau zijn. Daarnaast dienen ze te zijn gepubliceerd in een internationaal wetenschappelijk tijdschrift en te focussen op de minerale voeding van de plant vanuit een voedingsoplossing.

Bloks artikel “Maximum Plant Uptakes for Water, Nutrients, and Oxygen are not always met by irrigation rate and distribution in water-based cultivation systems” is in 2017 gepubliceerd in Frontiers in Plant Science.

In hun publicatie beschrijven Blok en zijn medeauteurs de opnamesnelheid van water, nutriënten en zuurstof in enkele teeltsystemen op water (NFT, DFT). De jury was gecharmeerd van de mix van praktische vraagstelling en wetenschappelijke verdieping.

De prijs bestaat uit een oorkonde en een geldbedrag.                           

Publicatiedatum: