Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Half miljoen uit onbalanspool terug in portemonnee

AgroEnergy heeft in december ruim 500.000 euro aan onbalanspoolvoordeel uitgekeerd aan klanten met een TradePower contract. TradePower is een van de elektriciteitsproducten van AgroEnergy waarmee klanten kunnen handelen op de elektriciteitsmarkten.

“AgroEnergy laat haar inkoop- en groepsvoordelen altijd ten goede komen aan haar klantengroep. Dit doen we al sinds we gestart zijn als collectief in 2001. Daarin zijn we uniek en dit blijven we ook doen” zegt Danielle Smout, Hoofd Energielevering bij AgroEnergy.

Hoe werkt onbalansresultaat?
AgroEnergy werkt met groepsvoordelen. Alle klanten met een TradePower contract dragen bij aan onbalanspooling en profiteren gezamenlijk van het AgroEnergy onbalansresultaat.

Het ontstaan van onbalans
Onbalans is het verschil tussen de ingenomen positie en de gerealiseerde afname/productie van elektriciteit per klokkwartier. Tekorten en overschotten die ontstaan door deze onbalans moeten opgevangen worden en hier staat een prijs tegenover: de onbalansprijs. De onbalansprijs voor afname en productie kan in één kwartier verschillen. Deze onbalansprijzen worden door Tennet (landelijk netbeheerder) ingesteld, afhankelijk van de situatie op het net.

Voordeel uit onbalans
Door met alle TradePower klanten een groep te vormen, maakt AgroEnergy gebruik van de momenten dat er onbalansprijsverschillen zijn tussen elektriciteit invoeden en afnemen. Door in een grote groep samen te werken kan er meer financieel voordeel behaald wordt. Het resultaat wordt vervolgens ieder jaar verdeeld onder de klanten die aan dit resultaat hebben bijgedragen.

Voor meer informatie: 
AgroEnergy 
www.agro-energy.nl 
[email protected]  

Publicatiedatum: