Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Nieuw 'huisje' voor macrolophus

Biobest presenteert een vernieuwde, verbeterde honderd procent biologisch afbreekbare verpakking voor Macrolophus-System. Het nieuwe 'huisje' levert een groot aantal voordelen op voor telers. De veelzijdige roofwants kan zich gemakkelijker vestigen en presteert beter door deze nieuwe verpakking, aldus de producent. 

Als onderdeel van continue productverbetering heeft Biobest de verpakking van het populaire Macrolophus-System opnieuw ontworpen. Telers zetten deze roofwants op grote schaal in tegen een plagen zoals witte vlieg en Tuta absoluta. Biobest heeft de plastic fles met vermiculiet vervangen door een duurzame kartonnen beker met afneembaar deksel en met honingraat papier.

"Onze nieuwe verpakking van Macrolophus-System bevat een gelformulering die tijdens het transport een bron van water vormt voor de volwassen roofwantsen", legt Biobest Product Manager Ines De Craecker uit.  

“Macrolophus pygmaeus is een roofwants. Dit gevoelige, gevleugelde insect verbergt zich graag. Ter vervanging van het vermiculiet bevat de nieuwe verpakking honingraat papier, waardoor er veel luchtgaten ontstaan. Hierdoor kunnen volwassenen zich vrij bewegen of verstoppen.

Deze aanpassingen zorgen ervoor dat de volwassenen in optimale conditie aankomen. Dat verbetert de kwaliteit van het product en uiteindelijk de bestrijding.”

 

Tijdsbesparing
Een ander voordeel van deze verpakking is dat de introductie van Macrolophus-System sneller en eenvoudiger gaat. Dat bespaart telers tijd.    

"Vroeger moesten telers de vermiculiet draagstof in de Bioboxen of op horizontale bladeren strooien, waardoor er verschillende introductiepunten in het hele gewas ontstonden. Die waren afhankelijk van de introductieratio", legt Ines uit.

"Met Biobest's nieuwe verbeterde Macrolophus-System kunnen telers eenvoudig het deksel verwijderen en de beker op een rijdende transportkar plaatsen. Als alternatief kunnen ze met de beker door de rij lopen en die ter hoogte van het bovenste deel van de plant houden. De volwassen roofwantsen zijn in deze nieuwe verpakking merkbaar actiever. Ze vliegen direct uit de verpakking en verspreiden zich snel in het gewas."

Ook hoeven telers niet langer bij te voederen op de introductiepunten. Ze kunnen alternatieve voedingsbronnen van Biobest gewoon over de volledige rijen verspreiden. Het gaat om Nutrimac(Plus), gevolgd door vollegrondstoepassingen met Artemac.

100% biologisch afbreekbaar
Verder raadt Ines aan om het honingraat papier aan een plant op te hangen en de beker gewoon in het gewas te laten liggen. "Macrolophus volwassenen of nimfen die zijn achtergebleven in de verpakking komen dan tevoorschijn," zegt ze. "Omdat de nieuwe verpakking 100% biologisch afbreekbaar is, kunnen telers deze gewoon laten liggen en samen met de planten aan het einde van de teelt opruimen. Naast verbetering van de vestiging en algemene prestaties van onze producten, is duurzaamheid voor ons ook een belangrijke factor."

Voor meer informatie:
Biobest Group
www.biobestgroup.com
[email protected]

 

Publicatiedatum: