Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Lonen en vergoedingen cao Glastuinbouw per 1 januari 2021

Aangezien het wettelijk minimumloon gaat stijgen per 1 januari 2021, veranderen ook de lonen voor piekarbeiders, studenten, scholieren & vakantiekrachten en werknemers met een arbeidsbeperking per deze datum. Daarnaast is functiegroep B van loongebouw B van de cao Glastuinbouw deels gekoppeld aan het wettelijk minimumloon. Hieronder vindt u de bedragen per 1 januari 2021.

Let op: Trede B2 van loongebouw B komt door de verhoging van het wettelijk minimumloon per 1 juli 2020 en per 1 januari 2021 onder het niveau van het WML. Het is niet toegestaan om onder het niveau van het WML te betalen. Daarmee moet het loon van de werknemer in deze trede tenminste het WML zijn, zijnde het WML per 1 januari 2021 € 10,24 per uur.

Wettelijk minimumloon
De lonen voor piekarbeiders (artikel 11), studenten, scholieren en vakantiekrachten (artikel 12) en werknemers met een arbeidsbeperking (artikel 13) zijn gelijk aan het wettelijk minimumloon (dus ook WML-jeugdloonpercentages). Deze lonen treft u hier. 

Cao-lonen
Vooralsnog worden de cao-lonen, afstandsvergoedingen en de bereikbaarheidsvergoedingen per 1 januari 2021 niet verhoogd omdat er dus nog geen nieuwe cao is overeengekomen.

Hoe verder?
Glastuinbouw Nederland en Plantum zijn in samenwerking met de Werkgeverslijn land- en tuinbouw bezig om de FAQ met veel gestelde vragen over de status en de nawerking van de cao Glastuinbouw te actualiseren. Naar verwachting wordt dit document volgende week definitief.

bron: Glastuinbouw Nederland

Publicatiedatum: