Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

België geeft EU campagne ‘More Green Cities for Europe’ vorm

De komende drie jaar zullen dertien Europese inzetten op vergroening om zo de stedelijke omgeving toekomstbestendiger te maken. Een internationale EU-campagne rond het belang van vergroening richt zich tot politici, stedenbouwkundigen, gemeenten, projectontwik-kelaars en andere professionals. De promotiecampagne ‘More Green Cities for Europe’ gaat van start in januari 2021 en loopt tot eind 2023.


beeld: thegreencity.eu

Belgische actieprogramma
Ook in België zal de campagne ‘More Green Cities for Europe’ lopen van 2021 tot 2023. Voor ons land trekken AVBS, dé sierteelt- en groenfederatie, en VLAM samen de kar.  Zo zal er een zakboek gelanceerd worden die belanghebbenden informeert over het juiste gebruik van boomkwekerijproducten in openbaar groen, optimalisatie van ecosysteemdiensten voor openbaar groen, nieuwe technieken en voorbeeldprojecten. Elk jaar zal er ook een gratis seminarie georganiseerd worden met inspirerende gastsprekers. Op de hoogte blijven van deze seminaries? Schrijf je in op de nieuwsbrief onderaan de landingspagina https://be.thegreencity.eu/. Op deze website en in de nieuwsbrief zullen vanaf volgend jaar tevens interviews met experts, visies van specialisten en algemeen nieuws verschijnen.

Het Belgische actieprogramma
Ook in België zal de campagne ‘More Green Cities for Europe’ lopen van 2021 tot 2023. Voor ons land trekken AVBS, dé sierteelt- en groenfederatie, en VLAM samen op. Zo zal er een zakboek gelanceerd worden die belanghebbenden informeert over het juiste gebruik van boomkwekerijproducten in openbaar groen, optimalisatie van ecosysteemdiensten voor openbaar groen, nieuwe technieken en voorbeeldprojecten. Elk jaar zal er ook een gratis seminar met gastsprekers georganiseerd worden. (Op de hoogte blijven van deze seminars? Schrijf je in op de nieuwsbrief onderaan de landingspagina https://be.thegreencity.eu/.)

Onderstaande ENA-leden hebben zich geëngageerd om bij te dragen tot de EU-campagne 2021-2023:

bron: Boerenbond

Publicatiedatum: