Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

R&D Bom Group zet schouders onder doorontwikkeling luminescerende coatings Physee Technologies

Physee is expert in het gebied van coating voor glas wat heeft geleid tot de ontwikkeling van luminescerende coatings die schadelijk UV-licht omzetten in fotosynthetische actieve straling, ook wel bekend als PAR-licht. Deze coating noemen we PAR+. Deze convergentie zorgt voor een toename van 4% in de gewasgroei voor vruchtgroenten die in kassen worden geteeld zonder het gebruik van extra kunstlicht.

De luminescerende coating zet ultraviolet licht om in 4% extra PAR-licht met een relatieve boost in het blauwe spectrum van 400 - 550 nm. 1% meer PAR-licht zorgt voor 1% meer gewasgroei van vruchtgroenten zoals tomaten, aardbeien en paprika's zonder dat kunstmatige verlichting nodig is met onnodige energie.

Voor vruchtgroenten: 1% toename in PAR = 1% toename in gewasopbrengst. Voor potplanten en perkplanten vermindert de relatieve toename van het blauwe spectrum de uitrekking, waardoor PAR + effectief een duurzaam alternatief wordt voor hormonale rekvertragers. Daarnaast maakt PAR + het licht inherent diffuus, alweer een bewezen proces om de gewasopbrengst te verhogen.

"Als Bom Group ondersteunt dit soort nieuwe innovaties en ontwikkelingen volledig. Het was een logische stap om partner te worden van Physee en hen te helpen bij hun volgende stap."

Klik hier voor meer informatie over de luminescerende coatings van Physee.

Publicatiedatum: