Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Nieuw: optie tot lease van DryGair units

Sinds 1 december is de E(H)G subsidieregeling weer open. In de pot zit 7 miljoen euro. Telers kunnen tot en met 31 maart een aanvraag indienen. Bijvoorbeeld voor aanschaf van een DryGair unit, die nu ook kan worden geleased. Telers ontvangen tot 25% subsidie van de overheid terug op aanschaf en installatie van de units, weet Royal Brinkman dat telers op deze subsidiemogelijkheid wijst.  

DryGair units behandelen de kaslucht tijdens de teelt zonder dat daarbij buitenlucht nodig is. Alle energie blijft in de kas. Er is geen warmteverlies. Deze efficiƫnte manier van luchtontvochtiging zorgt voor een energiebesparing van 50% op het gasverbruik en draagt hierdoor bij aan een duurzame tuinbouw.

De bijdrage van DryGair units aan een duurzame tuinbouw wordt ook gezien door de overheid middels de toekenning van deze subsidieregeling. Sinds enkele jaren is er een E(H)G-subsidie opengesteld om energiebesparende maatregelen te stimuleren. E(H)G staat voor energie-efficiƫntie en hernieuwbare energie glastuinbouw 2020/2021.

Oplossing voor luchtvochtigheid
DryGair units zorgen ervoor dat de kaslucht wordt ontvochtigd. Zowel de RV als het absoluut vocht dalen, terwijl het vocht deficit stijgt. De combinatie van ontvochtigen en circuleren van de kaslucht zorgt voor een uniform klimaat en een actief gewas. DryGair units worden steeds meer toegepast op kwekerijen, er draaien er al meer dan 250 in de praktijk. In steeds meer teelten zorgt DryGair voor een stuurbaar kasklimaat en daarmee voor kwaliteitsverbetering van het gewas. 

Nieuw: optie tot lease
Het is nu ook mogelijk om DryGair units te leasen. Leasing is een toegankelijke financieringsvorm en niet duurder dan een banklening. Bij leasing is de financiering in veel gevallen gelijk aan de waarde van het object. Hierdoor hoeft de onderneming bijna geen eigen middelen in te zetten om de investering te kunnen doen.

Het werkkapitaal blijft intact, en de kosten worden gelijkmatig verspreid over de afgesproken leaseperiode. Hierdoor is het mogelijk om op een verantwoordelijke manier een investering te doen en een betrouwbare kostenprognose te maken. 

Het is zelfs relatief goedkoper omdat de teler meer krediet krijgt (tot 100% financiering is mogelijk). Daarnaast dient bij Leasing het object als onderpand en hoeven er dan ook geen extra zekerheden te worden verstrekt. Ook kan de teler bij een Financial lease gewoon gebruik blijven maken van fiscale voordelen en de subsidie op DryGair units.

Voor meer informatie: 
Royal Brinkman
[email protected]
www.royalbrinkman.nl
 

DryGair
www.drygair.com 
[email protected] 

Publicatiedatum: