Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Kwekers introduceren ‘Cymbidium Inspiration Box’ in aanloop naar kerst

Naast de kerstboom is Cymbidium tijdens de kerstdagen een prachtige blikvanger in huis. Daarom introduceren vijf kwekers in samenwerking met Royal FloraHolland de ‘Cymbidium Inspiration Box’. Bloemisten die de box bestellen kunnen exclusief deelnemen aan een Masterclass van Hanneke Frankema, waarin stap voor stap een bijzonder waaierboeket wordt gemaakt. 

Cymbidium is een prachtig product dat vooral veel bij huwelijken en events wordt gebruikt. In totaal zijn er meer dan 1000 soorten Cymbidium. Het aanbod is het grootst van half oktober tot juni, dus in de aanloop naar Kerst is het volop verkrijgbaar. De ‘Inspiration Box’, in combinatie met de Masterclass stelt bloemisten in staat om iets bijzonders te doen richting hun klanten.

Masterclass
In samenwerking met Floral designer Hanneke Frankema is er een Masterclass ontwikkeld waarin zij een prachtig waaierboeket maakt waar de Cymbidium een prominente rol vervult met een knipoog naar de kerst. In deze Masterclass legt Hanneke stap voor stap uit hoe zij de boeketten maakt en geven kwekers Stefanie van Seven Orchids en Gertjan van Theo Ammerlaan diverse tips om de goede houdbaarheid van Cymbidium nog beter te waarborgen.

Deze Masterclass is exclusief voor de bloemisten die deze box bestellen of krijgen.

De 'Cymbidium Inspiration Box' bestaat uit:

  • 4 Cymbidiumtakken
  • Bijpassend aluminiumdraad om de waaier te maken
  • Flyer met de QR-code naar de Masterclass van Hanneke Frankema

Deelnemende kwekers
Er is bij de grootbloemige een box met Cymbidiums lengte 60cm en 80cm en van de kleinbloemige 50cm en 60cm. Iedere kweker heeft een exclusieve/nieuwe cultivar per box. De volgende kwekers bieden de onderstaande cultivars aan:

  • Peet Zwink: Yogi Bear
  • Ronald Ammerlaan: Risto
  • Theo Ammerlaan Orchideeën: Lightning
  • Seven Orchids: Mazurka
  • Kwekerij Leekade: Lisa 

bron: Royal FloraHolland

Publicatiedatum: