Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
afstudeeronderzoek bij Floridata

Meer grip op bloemenhandel Rusland

Zo stabiel als de export van bloemen en planten naar bijvoorbeeld Duitsland is, zo grillig is de export naar Rusland. Hoe handig zou het zijn om iets meer grip op deze wispelturigheid te krijgen? Zhekai Zhu, een Chinese student van Inholland Hogeschool Delft, heeft onlangs in zijn afstudeeronderzoek bij Floridata een paar verklarende factoren onder de loep genomen.

De export naar Rusland is sinds 2014 weer langzaam toegenomen en Rusland bevond zich op plek 7 in de exportlandenlijst in 2019. Zhekai onderzocht de wisselkoers van de Russische roebel en politieke conflicten als verklarende factoren van schommelingen in de export naar Rusland. “Zhekai heeft een aantal interessante bevindingen gedaan en legt uit hoe te werken naar een voorspelmodel in tijden van corona”, stellen zijn Floridata begeleiders Wesley van den Berg en Madelon Voordouw.

Klik hier voor meer informatie

Publicatiedatum: