TLN waarschuwt voor verhoogd risico inklimmers bij Calais

Transport en Logistiek Nederland (TLN) waarschuwt voor een verhoogd risico op inklimmers bij Calais. Vanwege de naderende Brexit neemt de drukte bij de Eurotunnel toe en staan er lange files. Stilstaande vrachtwagens bieden illegale migranten een uitgelezen mogelijkheid om in de trailer te klimmen.

Exporteurs willen nog voor 1 januari zoveel mogelijk naar het Verenigd Koninkrijk vervoeren. Daardoor is het bij de Eurotunnel veel drukker dan gewoonlijk. Bij Calais staan vandaag files van tientallen kilometers. Stilstaande vrachtwagens zijn een doelwit voor migranten die zo makkelijk in de trailer kunnen klimmen.

Niet uitstappen
TLN benadrukt om bij een vermoeden van inklimmers niet uit te stappen en direct het alarmnummer van de politie te bellen. Het komt regelmatig voor dat de chauffeur denkt dat alle illegale immigranten het voertuig hebben verlaten, waarna bij controle blijkt dat een aantal is achtergebleven in de vrachtauto.

In bijna heel Europa is het telefoonnummer van politie, brandweer en ambulance bij spoed 112. In Frankrijk is het noodnummer in Calais en Noord-Frankrijk bij spoed via de mobiele telefoon 117.

Bron: TLN


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven