Van Wesemael Groep neemt de Van Nifterik Groep over

De Van Wesemael Groep is dit jaar 60 jaar toeleverancier in gewasbescherming, zaaizaden, meststoffen en andere toebehoren voor de akkerbouw, veehouderij, tuinbouw, fruitteelt, boomkwekerij en groensector. De Van Wesemael Groep versterkt zijn positie in de tuinbouwsector met de overname van Van Nifterik uit Ede.

Van Nifterik is wereldwijd een vooraanstaande leverancier op het gebied van plantondersteuning en is vooral bekend als producent en leverancier van duurzame bamboe plantstokken, die hun weg vinden naar kwekers in binnen- en buitenland. In tal van woningen, op terrassen en in tuinen staan planten met daarin een product van Van Nifterik. Daarnaast worden miljoenen jonge groenteplanten voorzien van een bamboestokje en clipje.

Modern en innovatief bedrijf
De Van Wesemael Groep ziet de overname van Van Nifterik als een kans om haar positie in de tuinbouwsector verder uit te bouwen. “Van Nifterik is een modern en innovatief bedrijf waar kwaliteit en duurzaamheid hoog in het vaandel staan. Met een eigen productielocatie en handelskantoor in China heeft het bovendien goede controle over de supply chain. Door de kennis én krachten bij de Wesemael Groep te betrekken, wordt binnen deze bedrijvengroep wel het volume vanuit China geïmporteerde goederen veel groter en ook het assortiment aan ondersteuningsmaterialen wordt veel dieper.”

Toekomstgerichte keuze
Ook Alex van Nifterik is heel tevreden met de krachtenbundeling. “We hebben bewust gekozen voor een grote toeleverancier in de land- en tuinbouw die in tal van deelsectoren aanwezig is. Dit is een toekomstgerichte stap die onze continuïteit borgt en Van Nifterik de kans geeft om verder te groeien. Het feit dat Van Wesemael Groep ook een familiebedrijf is met een soortgelijke cultuur en klantbenadering is daarbij in mijn ogen van grote meerwaarde.” In 2015 nam Van Wesemael al twee onderdelen van Van Nifterik over. Van Nifterik blijft onder eigen naam en als geheel zelfstandig opererend bedrijf actief binnen de Van Wesemael Groep.

Over Van Nifterik
De wortels van Van Nifterik gaan terug tot 1969; het hoofdkantoor bevindt zich in Ede. De klanten bevinden zich in bijna 30 landen over de hele wereld. De producten worden deels in eigen beheer geproduceerd in een fabriek in (Huizhou) China. Van Nifterik beschikt tevens over een handelskantoor in Guangzhou, dat onder andere de logistiek van de goederen vanuit China verzorgt. In totaal werken er 14 medewerkers bij Van Nifterik in Ede, in China zijn meer dan 120 mensen werkzaam.

Over Van Wesemael Groep
Tot de Van Wesemael Groep groep behoren de zelfstandig opererende bedrijven R. van Wesemael, Agroburen, WPA Robertus, Alb. Groot, Agro de Arend, FS Europe en Habo Belgium. Binnen deze groep heeft ieder bedrijf zijn eigen specialiteiten, waardoor ze elkaar kunnen ondersteunen en de klant optimaal kunnen voorzien van een goed eindproduct. Het hoofdkantoor van de groep is gevestigd in Hulst (Zeeuws-Vlaanderen). Bij de Van Wesemael Groep werken tot nu toe ca. 130 medewerkers, verspreid over meerdere locaties.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.