Aphrodite Orchidee investeert in Luxous klimaatscherm

Eigenlijk wilde Marco en de kweker Hein Appelboom de oude schermen al in het begin van het jaar vervangen, maar toen was daar corona. “Even de kat uit de boom kijken, daarom hebben we de vervanging uitgesteld. Toen de markt al snel weer aantrok, durfden we het wel aan.” En ‘we’ zijn Marco, zijn twee broers en twee neven. Met z’n vijven runnen ze Aphrodite Orchidee, het familiebedrijf van familie Weerdenburg dat al 80 jaar bestaat. Marco is bedrijfsleider.

Veel licht met LUXOUS
Waarom hij gekozen heeft voor Luxous klimaatschermen? “De lichtdoorlatendheid, dat mag duidelijk zijn. In de zomer hebben we wel licht, maar niet veel. Dan krijten we de kas in twee fases. Het onderste scherm laten we hangen, dat is een energiescherm, die we vooral gebruiken om in de nacht te schermen.” Een lichtdoorlatend scherm stond al langer op zijn wensenlijstje. “Nu we de ruimte hadden om de schermen te vervangen, hebben we dat meteen aangepakt.” Het resultaat dat hij hoopt te behalen is een nog betere, sterkere en mooiere Phalaenopsis. “De plant groeit er simpelweg gewoon beter op. En dan heb ik het vooral over de laatste fase, als de knoppen erop komen.” En dat sluit aan bij de ambitie van het familiebedrijf. “Afgelopen jaar hebben we onze kwaliteitsnorm omhoog geschroefd. We kiezen er dus bewuste voor om in de kwaliteit van onze planten te investeren.”

Afdeling voor afdeling
Horconex voerde de vervanging van de schermen uit. Gefaseerd, want de kas leegmaken zat er niet in. Ruben Voois is hoofd scherming bij Horconex en vertelt: “We hebben de afgelopen tijd continu met twee à drie man rondgelopen om alle schermen te vervangen. Afdeling voor afdeling, met overgewaswagens. Zo kan het werk in de kas gewoon doorgaan. Wat we ’s ochtends loshaalden, lag aan het einde van de dag weer vast.”

De Luxous klimaatschermen zijn niet onbekend voor Ruben. “Eén van de hardlopers die we veel installeren. In de kassen in Nederland die we doen, maar ook in Frankrijk waar we veel actief zijn.” Horconex is al jarenlang een trouwe relatie van het familiebedrijf. “We doen niet alleen scherming, maar complete tuinbouwoplossingen. Het totaalplaatje. Dus als er iets is in de kas, dan staan we klaar. Zo komen we al jaren voor van alles over de vloer bij Aphrodite Orchidee.”

bron: Svensson


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.