Maximaal 5.000 euro subsidie voor elektrische bestelauto’s

Staatssecretaris van Veldhoven van Infrastructuur en Waterstaat heeft de voorlopige subsidieregeling voor de aanschaf van elektrische bestelauto’s bekend gemaakt. Ondernemers kunnen via de aangekondigde regeling maximaal 10 procent van de nieuwprijs tot maximaal 5.000 euro aanvragen voor de aanschaf of lease van een emissievrije bestelauto. Wij vinden het een goede zaak dat het ministerie de volgende stappen zet om ondernemers met eigen bestelauto’s de komende jaren te ondersteunen bij de overstap naar zero emissie stadslogistiek.

De aangekondigde subsidieregeling is onderdeel van de afspraken die zijn gemaakt in het Klimaatakkoord. Daarin is 185 miljoen euro gereserveerd voor de aanschafsubsidie voor bestelauto’s, waarvan het komend jaar 22 miljoen beschikbaar komt. Aanvullend op de subsidieregelingen kunnen ondernemers met bestelauto’s gebruik maken van voordelige fiscale regelingen zoals de milieu-investeringsaftrek (MIA).

Maximum aantal bestelauto’s
In de regeling wordt voorgesteld de subsidie toe te kennen aan bestelauto’s die een actieradius hebben van 100 kilometer of meer. Ook moet de subsidie bij doorverkoop binnen 3 jaar deels worden terugbetaald. De staatssecretaris wil ook een maximum aantal bestelauto’s per ondernemer waarvoor subsidie kan worden aangevraagd. Ook vraagt de staatssecretaris expliciet om ideeën over het vormgeven van specifieke ondersteuning voor ondernemers met bestelauto’s met Euroklasse 4 en ouder.

Betrokkenen krijgen tot 11 januari de gelegenheid te reageren op de opzet en bovengenoemde voorwaarden van de regeling. Wij zullen in de komende periode van deze gelegenheid gebruik maken. Het is de bedoeling dat ondernemers met eigen bestelauto’s vanaf 1 maart 2021 subsidieaanvragen kunnen indienen.

Bron: evofenedex


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven