Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Warmtecoöperatie Wippolderlaan en ETP diepen mogelijkheden aardwarmte verder uit

Warmtecoöperatie Wippolderlaan is, na Polanen en Maasdijk, nu de derde Warmtecoöperatie waarmee ETP concreet gesprekken kan gaan voeren met leden over aansluiten op aardwarmte zodra de inhoud van de warmteleveringsovereenkomst is afgestemd met het bestuur van de Warmtecoöperatie. Hiermee wordt de samenwerking tussen Warmtecoöperatie Wippolderlaan en Energie Transitie Partners verder voortgezet.

Mogelijkheden onderzoeken
Warmtecoöperatie Wippolderlaan onderzoekt samen met ETP de mogelijkheden om bedrijven aan te sluiten op een toekomstig warmtenet. Daarbij wordt aansluiten op andere aardwarmtebronnen en de mogelijkheid voor een aardwarmteproject in de omgeving onderzocht. Eerder is de opsporingsvergunning voor het ontwikkelen van een aardwarmteproject in gebied verkregen. In 2020 is de benodigde subsidie duurzame energie toegekend waardoor we een mogelijk aardwarmteproject nu voortvarend verder kunnen uitwerken.

Warmtecoöperatie Wippolderlaan
Warmtecoöperatie Wippolderlaan bestaat uit meerdere glastuinbouw-ondernemers met een gezamenlijke oppervlakte van 100 hectare glas in het gebied rond Wippolderlaan in Wateringen. De Warmte-coöperatie wil aangesloten leden gaan voorzien van duurzame warmte tegen een concurrerende prijs. De ondernemers zijn enthousiast om gezamenlijk de mogelijkheden te onderzoeken om hun bedrijven aan te sluiten op lokale aardwarmte. Samen kiezen de aangesloten glastuinbouwondernemers er voor de ontwikkeling en verduurzaming in het gebied vorm te geven.

Logische partner
Energie Transitie Partners is opgericht om oplossingen te bieden voor de verduurzaming van de energievoorziening voor de glastuinbouw. ETP richt zich vooral op aardwarmteprojecten, maar onderzoekt ook alternatieve warmtebronnen zoals industriële restwarmte uit het Rotterdamse havengebied.

bron: etp-westland.nl

Publicatiedatum: