Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Kasgroeit en Stigas brengen samen alle dienstverlening overzichtelijk bij elkaar

Hoe zorg je ervoor dat medewerkers vitaal en met plezier hun werk blijven doen? En regelmatig nieuwe dingen leren? Je richten op hun inzetbaarheid is belangrijker dan ooit, menen Kasgroeit en Stigas.  Sinds mei 2019 trekken beide partijen samen op om glastuinbouw-bedrijven hierbij te ondersteunen.

Omdat de noodzaak onder invloed van de coronapandemie alleen maar groter wordt, presenteren beide organisaties hun gezamenlijke, vaak gesubsidieerde, dienstverlening aan de hand van de ‘Kas van werkvermogen’ nu overzichtelijk op hun websites.  

De Kas van Werkvermogen
Om hun werk goed te kunnen doen, is het belangrijk dat je medewerkers gezond en fit zijn en over de juiste kennis en vaardigheden beschikken. Daarnaast wil je dat ze hun motivatie behouden, of beter nog: dat die groeit. Samen bepalen al deze factoren het werkvermogen van je medewerkers. De Finse professor Juhani Ilmarinen brengt het werkvermogen van medewerkers en de factoren die hier invloed op hebben helder in beeld met zijn ‘Huis van werkvermogen’. Voor de glastuinbouw is de ‘Kas van werkvermogen’ ontwikkeld.


Animatie van de Kas van Werkvermogen

Vier verdiepingen in evenwicht
De eerste drie verdiepingen staan voor wat de werknemer nodig heeft om productief en met plezier aan de slag te blijven. De vierde verdiep-ing staat voor hoe de werkgever het werk organiseert en aanstuurt. Een goed werkvermogen krijg je als de eerste drie verdiepingen in evenwicht zijn met de vierde.

Is een van de verdiepingen niet zoals het moet zijn, dan vermindert de inzetbaarheid van de medewerker.

1.          De basis is de gezondheid van je medewerker.

2.          Daarbovenop komen zijn competenties: heeft hij de juiste mix van kennis en vaardigheden?

3.          Op laag drie gaat het om drijfveren: wat motiveert jouw medewerker?

4.          Bovenin staat het werk zelf: de werklast, de taakverdeling en hoe je je bedrijf leidt.

Dienstverlening
De dienstverlening van Kasgroeit en Stigas hebben impact op elk van de vier verdiepingen. Op Kasgroeit.nl en Stigas.nl staat alles overzichtelijk bij elkaar en kunnen werkgevers bekijken wat op dit moment het beste bij hun bedrijf past.

Inzetbaarheid in de glastuinbouw
“We merken dat er veel aandacht is voor inzetbaarheid van medewerkers in de glastuinbouw. Hier wordt door de samenwerking van Kasgroeit en Stigas actief op ingespeeld waarbij wij elkaar uitstekend aanvullen”, aldus Jeroen Verweij, Programmamanager Kasgroeit. 

“Met gezonde en betrokken medewerkers blijft je bedrijf innovatief en kun je inspelen op technologische ontwikkelingen en veranderende marktomstandigheden. Zie de Kas van het werkvermogen als een wegwijzer. Doel is op het juiste moment de goede dingen te kunnen doen,” licht Iris Voorbergen, adviseur bij Stigas, toe.  

Voor meer informatie:
Kasgroeit
www.kasgroeit.nl 
[email protected]  

Stigas
www.stigas.nl 
[email protected] 

Publicatiedatum: