Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Isolcell rust bestaande koelcellen uit met ethyleen-absorptie machine

Voor het Italiaanse Isolcell is innovatie meer dan alleen de introductie van nieuwe producten. Het gaat ook om het verbeteren en doorontwikkelen van reeds bestaande oplossingen. Het bedrijf, dat is gevestigd in de regio Zuid-Tirol, houdt zich bezig met gemodificeerde en gecontroleerde atmosfeer voor de opslag van groenten en fruit. De nieuwe lijn van ethyleen absorbeermachine Deoxyl Gold is momenteel het paradepaartje van Isolcell.

Om te kunnen voldoen aan de conserveringsvereisten van de nieuwe gele en rode kiwirassen, heeft Isolcell een ethyleenreiniger ontwikkeld die de prestaties met 30% verhoogt en het energieverbruik tot wel 70% vermindert.

Ethyleen absorbeermachine maken deel uit van de systemen met gecontroleerde atmosfeer die worden gebruikt om de veroudering van fruit na de oogst te vertragen. “Deoxyl Gold is uitgerust met een innovatief systeem waarmee warmte wordt teruggewonnen. Het verschil tussen de temperatuur van de lucht die de luchtreiniger binnenkomt en verlaat wordt geminimaliseerd. De omzetter verwijdert ethyleen via een luchtrecirculatiesysteem op een 'katalytisch bed', dat op een temperatuur van 250°C wordt gehouden”, vertelt directeur Giorgio Pruneri.

Het gaat om een katalysator die zich kenmerkt door een hoog rendement en speciaal is ontworpen voor dit soort toepassingen. “De Deoxyl Gold is uitgerust met een nieuwe grafische PLC en kan worden gekoppeld aan de ISOSOFT-beheersoftware voor de realtime controle van de parameters en voor hulp op afstand. Inmiddels zijn er vier modellen beschikbaar: 200, 400, 700 en 1100.”

Voor meer informatie:
Hubert Wieser - sales manager
+39 344 3483168 
Isolcell SpA
via A. Meucci, 7
39055 Laives (BZ) - Italië
+39 0471 954050
www.isolcell.com 

Publicatiedatum: