De Tulperij & Royal Delft

10.000 tulpenbollen verbinden Voorhout en Delft met kleur

Afgelopen weekend zijn er 10.000 tulpenbollen gepoot bij de 12 meter hoge Delftse Blauwe Tulpenpiramide in het kunstlandschapspark van Land Art Delft. In het voorjaar van 2021 zal ’s werelds grootste tulpenpiramide omsingeld zijn door 10.000 bloeiende, rode tulpen.

Directeur Land Art Delft Paula Kouwenhoven, eigenaresse Anja Jansze van De Tulperij en Henk Schouten, directeur Royal Delft gaven het startsein door zelf de eerste tulpenbollen te poten.

De Tulperij uit Voorhout stelt de 10.000 tulpenbollen ter beschikking. “Het bouwproces van de tulpenpiramide heb ik continu gevolgd. Zo’n mooi landmark voor Delft en daar horen natuurlijk tulpen bij. Zo wordt het straks in het voorjaar een prachtig Hollands plaatje – een echte ode aan het Nederlandse landschap. Perfect voor het themajaar van 2021 van het NBTC”, aldus Jansze.

Niet alleen worden er tulpenbollen gepoot, ook worden er arrangementen samengesteld om de verschillende locaties met elkaar te verbinden. De arrangementen bestaan uit een bezoek aan Royal Delft, Land Art Delft en De Tulperij. Maar ook een bezoek gecombineerd met een high tea of zelfs met een overnachting in Delft en in de bollenstreek is mogelijk. De komende maanden worden de arrangementen uitgerold.

Paula Kouwenhoven, initiatiefneemster van de Tulpenpiramide, is blij dat Land Art Delft kan bijdragen aan het aantrekken van bezoekers naar Delft. “Juist in deze tijd is dat hard nodig. We richten ons daarom vooral op de Nederlanders die een uitstapje in eigen land plannen”. Henk Schouten, CEO van de Royal Delft Group, is trots dat Delft zo’n iconisch landmark neer heeft gezet. “De aanvulling van tulpen in het voorjaar van 2021 zal zowel voor de Nederlanders die een dagje uit gaan als buitenlandse toeristen een grote trekker naar de stad zijn. Hiermee dragen we bij aan het duurzame herstel van het toerisme in Delft en de bollenstreek.”


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.