Aantallen drukken wordt de norm

Sinds de fusie in 2008 worden er op de exportlocaties van Royal FloraHolland verschillende veilmethoden gehanteerd. Zo is het nu nog mogelijk om in Aalsmeer en Rijnsburg via spraak of via aantallen drukken in te kopen, waar in Naaldwijk alleen via aantallen drukken ingekocht kan worden. Deze verschillende veilmethoden worden in aanloop naar de digitale, landelijke klok gelijkgetrokken. Aantallen drukken is daarbij de norm. Dit houdt in dat een koper niet langer met audio (spraak) zijn koopintentie op de veilingklokken van Royal FloraHolland kan aangeven. Dit geldt voor alle veilgroepen.

Aantallen drukken
Bij aantallen drukken geeft een koper zijn koopintentie in door middel van het opgeven van een aantal. Met aantallen drukken vermindert het aantal verstoringen tijdens het veilproces. Bijgeluid, vragen of opmerkingen kunnen de cadans van het veilen straks niet meer verstoren. Aantallen drukken past ook beter bij een internationale marktplaats; regelmatig zijn (internationale) inkopers niet (goed) te verstaan door de Veilingmeester. Met aantallen drukken voorkomen wij dit probleem.

Aantallen drukken biedt ook nieuwe toekomstige mogelijkheden, zoals multitransactie veilen of automatisch bieden. Het inkopen in twee stappen, waarbij eerst de prijs wordt vastgesteld en daarna de keuze voor het aantal fusten wordt gemaakt, is straks niet meer mogelijk.

Ná de piekperiode
Op voorstel van de werkgroep met Veilingmeesters en na advies van het Begeleidingsteam Landelijk Veilen is besloten om aantallen drukken in te voeren ná de piekperiode van 2021. Een exacte (start)datum is nu nog niet gesteld, maar wordt begin volgend jaar bekend gemaakt. In de tussenliggende periode ontwikkelt men alternatieven voor opties die komen te vervallen als er geen spraak meer mogelijk is. Ook wil de veiling inkopers ondersteuning bieden in hun overstap naar aantallen drukken.

bron: Royal FloraHolland


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.