Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Kind Technologies neemt Martin Stolze over

Kind Technologies neemt Martin Stolze over. Het bedrijf breidt met de overname van de internationale specialist in automatisering van intern transport haar positie in de glastuinbouwsector verder uit. Kind Technologies is actief in de tuinbouw met de merken KOAT en Crux Agribotics. 

Na de uitbreiding bestaat Kind Technologies uit meer dan 200 ingenieurs en technici. Algemeen directeur Wido Kruijswijk zal Martin Stolze blijven leiden met het bestaande team. Martin Stolze met haar 57 medewerkers blijft gevestigd in De Lier (Nederland) en zet haar activiteiten voort onder haar huidige naam. Martin Stolze blijft betrokken als extern adviseur.


Alex E. Kind, Martin Stolze, Wido Kruijswijk en Richard Vialle

Beide bedrijven zien wereldwijd een toenemende vraag naar automatisering binnen de tuinbouw en voedselverwerkende industrie. Toenemende arbeidskosten en schaarste, focus op voedselveiligheid en de inzet van data ten behoeve van procesverbetering zijn belang-rijke drijfveren voor de groeistrategie van de bedrijven.

Kind Technologies is actief in de tuinbouw met haar merken KOAT en Crux Agribotics. Het heeft het prijswinnende SortiPack® systeem ontwikkeld voor het automatisch classificeren, sorteren en verpakken van organische producten, groenten en fruit, waardoor telers en verpakkingscentra hun productiviteit kunnen opschalen met minder afhankelijkheid van menselijke arbeid en de data over de gewassen kunnen benutten.

Relevante bundeling van krachten
Martin Stolze is sinds haar oprichting in 1991 een expert in het intern transporteren van producten in de tuinbouw, distributie- en verpakkingscentra. Deze lange ervaring, compleet productportfolio, eigen productie- en servicecapaciteit maken Martin Stolze tot een bekende fabrikant, leverancier en integrator voor complete interne transport automatiseringsprojecten. Het bedrijf is de afgelopen jaren sterk gegroeid met haar interne transport productportfolio waaronder transportbanden, bufferbanden, potmachines, rollenbanen, watergeefstations, ketting- en potvorken, die internationaal worden verkocht.

“Essentieel om continuïteit en groei van Martin Stolze verder te versterken”
"Ik ben erg blij en trots dat de Kind Technologies groep onze toegevoegde waarde en potentieel ziet" zegt Martin Stolze, de voormalige eigenaar en oprichter van het bedrijf. “Het was voor mij essentieel om de continuïteit van het bedrijf te garanderen voor onze medewerkers, klanten en andere belanghebbenden. Door ons aan te sluiten bij deze innovatieve hightech groep kunnen we gebruik maken van hun ervaring in het managen van groei, onze bedrijfsprocessen verder professionaliseren, nieuw talent aantrekken en ons portfolio verder uitbreiden.”

“Enorm potentieel in het automatiseren van tuinbouw en verpakkingscentra wereldwijd”
“Met deze mijlpaal kunnen we onze groeistrategie binnen de glastuinbouw versnellen”, zegt Alex E. Kind, CEO van Kind Technologies. “We zien enorm potentieel in het automatiseren van de typische manuele processen binnen kassen en verpakkingscentra wereldwijd. Met deze overname borgen we tevens onze aanwezigheid in de Greenportregio Westland, 's werelds meest innovatieve regio op het gebied van glastuinbouw."

Kind Technologies is zichzelf naar eigen zeggen aan het positioneren als  systeemleverancier voor de volledige tuinbouw waardeketen, van telers, kassenbouwers, installatie- en automatiseringsbedrijven. “Onze strategie daarbij is gebaseerd op significante investeringen in R&D, services en strategische samenwerkingsverbanden binnen de sector aangevuld met strategische overnames zoals die nu van Martin Stolze en KOAT in 2019.”

Er worden geen verdere details bekend gemaakt.

Voor meer informatie:
Kind Technologies
www.kindtechnologies.nl 
[email protected]  


Martin Stolze 

[email protected] 
www.martinstolze.nl 

Publicatiedatum: