Video: Echinacea uit zaad voor de voorjaars- en najaarsafzet

Echinacea bloeit van nature in juni, maar de afdeling voor teeltonderzoek van PanAmerican Seed heeft meerdere proeven gedaan om Echinacea te forceren en klaar te maken voor verkoop in het voorjaar en in het najaar. Hieronder ziet u een video van onderzoeker Bin Liu, waarin zij laat zien hoe je een lange dag behandeling kunt inzetten voor het telen van de beste, uniform bloeiende Echinacea voor de afzet in week 18.

Het assortiment van PanAmerican Seed bevat meerdere Echinacea-rassen die de kwaliteiten van de op de markt verkrijgbare soorten uit weefselkweek naar eigen zeggen het dichtst benaderen. Voorbeelden van succesvolle rassen zijn Echinacea Cheyenne Spirit, welke in fraaie mix meerdere onderscheidingen won als een Fleuroselect Gold Medal en een Greenhouse Grower Medal of Excellence. Ook is Cheyenne Spirit een All-America Selections-winnaar. Deze eerstejaars bloeiende Echinacea produceert een aantrekkelijke mix van dieppaars, roze, rood en oranje tot lichtere gele, crèmekleurige en witte tinten.

 

Voor meer informatie:
PanAmerican Seed
www.panamseed.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.