Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Jakob Bartelds nieuw Algemeen Bestuurslid Waterschap Hunze & Aa’s

LTO Noord heeft Jakob Bartelds benoemd als nieuwe Algemeen Bestuurslid van Waterschap Hunze en Aa’s. In de fractie geborgd ongebouwd (Landbouw) was een zetel vacant na het vertrek van Jan Batelaan, die wethouder is geworden in de gemeente Midden-Drenthe.

LTO Noord heeft Jakob Bartelds als opvolger van Jan Batelaan op 5 november benoemd. Hij wordt in de AB-vergadering van 11 november geïnstalleerd als lid van het algemeen bestuur.

Jakob Bartelds is geen onbekende binnen het waterschapsbestuur. Hij zat vanaf het jaar 2000 tot en met 2016 voor de fractie Landbouw in het algemeen bestuur en hij is ook lid van het dagelijks bestuur (DB) geweest. In september 2016 vertrok hij bij het waterschap om voorzitter van LTO-Noord te worden. Zijn opvolger in het algemeen bestuur was toen Jan Batelaan. Jakob Bartelds volgt Jan nu dus weer op zijn beurt op.

Henk Smith, bestuurslid bij LTO Noord en voorzitter van de vertrouwenscommissie: “We hebben unaniem besloten om Jakob Bartelds voor te dragen als bestuurder bij Waterschap Hunze en Aa’s. Hij zal in staat zijn de portefeuille gelijk weer op te pakken die hij tot voor enkele jaren geleden had en daarmee de vrijgevallen positie als geen ander kunnen vervullen na het vertrek van Jan Batelaan. Het zittende bestuur dat momenteel grofweg halverwege de bestuursperiode is zal met Jakob Bartelds een kundig bestuurder krijgen met veel kennis van waterschap zaken en de landbouwbelangen die hierbij spelen.”

Procedure opvolging Jan Batelaan in het Dagelijks bestuur
Jan Batelaan had ook zitting in het dagelijks bestuur (DB). Nu zijn vacante zetel in het AB is ingevuld, moet het AB besluiten over de opvolging van Batelaan in het DB. Dit zal gebeuren in de eerstvolgende AB-vergadering, op woensdag 11 november.

De opvolger van Batelaan in het DB moet zitting hebben in het AB in één van de geborgde categorieën (Landbouw, Natuur of Bedrijven). De Waterschapswet bepaalt namelijk dat in het DB tenminste één zetel moet worden ingevuld door een AB-lid uit één van de geborgde categorieën. De overige zetels in ons DB worden op dit moment ingevuld vanuit de categorie Ingezetenen.

 

Publicatiedatum: