Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Rob van Adrichem, Hortimat

“In deze 10 meter lange steklijn zijn gebruikte transportbanden verwerkt”

Tholen -  Een 10 meter lange steklijn voorzien van transportbanden welke onbewerkte trays aanbiedt en bewerkte trays afvoert. Daar is Hortimat momenteel druk mee bezig.  

Werknemers kunnen aan beide kanten werken

De onbewerkte trays komen aan via de bovenste transportband. De materialen die worden gebruikt voor de steklijn zijn o.a. gebruikte transportbanden-frames. Rob van Adrichem van Hortimat: “Dat ze zijn ‘gebruikt’ daar zie je niks meer van terug. De banden zien er weer uit als nieuw.”

“We hebben de steklijn zo ontwikkeld dat werknemers vanaf beide kanten kunnen werken. Aan de linker en rechterzijde kunnen de werknemers afpakken, werken en afvoeren. Normaal gesproken zitten er maximaal 18 werknemers aan de lijn, nu is dat door het coronavirus een beetje anders dan anders.”

De steklijn wordt voorzien van werkstoeltjes. Deze kunnen los van de werklijn worden gerold. “Alles wordt door ons geïnstalleerd, je krijgt dus een complete steklijn geleverd.”, legt Rob uit.

Volle trays
Wanneer de lege trays zijn gevuld met substraat, worden ze afgepakt. “De volle tray rolt naar de achterkant van de steklijn. Aan de achterkant van de steklijn bevindt zich een rollerbaan. Dat zie je op de foto. De volle tray rolt op de rollerbaan. Wanneer de baan te vol raakt, stopt de hele machine. Er kijkt altijd een sensor mee die ervoor zorgt dat alles goed doorloopt”, vertelt Rob.

De rollerbaan aan de achterkant van de steklijn

Klantoplossing
“De steklijn die je hier ziet, is qua afmetingen heel specifiek. De klant heeft hier om gevraagd en wij hebben een oplossing hierin geboden. Natuurlijk kan er voor verschillende vragen ook een verschillende steklijn worden gerealiseerd. We richten ons op een klantoplossing.”

Voor meer informatie:
Hortimat
Rob van Adrichem
Tel +31 6 83 795 682
E: [email protected]
www.hortimat.com