Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Microflor bouwt nieuwe helleborus kas

15 jaar geleden zette Microflor de eerste stappen in de veredeling van Helleborus. Wat klein begon, is vandaag een jongplantenproductie van circa 52 rassen in alle kleuren, potmaten en bloemvormen.

Om verdere groei mogelijk te maken, bouwt men aansluitend op het bestaande veredelingsbedrijf daarom een gloednieuwe Helleborus kas.


Ivy Lefevere (COO) en Jeroen Boon (Engineering Manager)

De nieuwe kas, die 3000 m² zal beslaan, wordt voorzien van diffuus glas met high haze, een primeur voor Microflor. Dit speciale glas heeft een positief effect zoals een betere verspreiding en doordringing van het licht, minder stress voor het gewas en een lagere plant-temperatuur.   

Daarnaast komt er een dubbelzijdige doorlopende nokverluchting voor maximale ventilatie en koeling. Er is ook luchtbevochtiging via hogedrukverneveling waarmee op een energiezuinige manier gekoeld wordt. Het gieten van de planten zal gebeuren met een semiautomatische gietrobot. Zo kan zeer gericht en efficiënt water en meststoffen worden geven. 

Op vlak van duurzaamheid zijn er nog wat extra voorzieningen. Denk aan insectengaas in de luchtramen tegen insecten om chemische bestrijdingsmiddelen maximaal te vermijden. En het opvangen van drainwater dat gezuiverd en hergebruikt wordt zodat de waterconsumptie zo laag mogelijk blijft.

 

Voor meer informatie:
Publicatiedatum: