Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Kwekers Kenia vrezen voor duizenden banen als gevolg van nieuwe lockdown-maatregelen

Kenya Flower Counsil (KFC) is het lockdown in Europa meer dan zat. Nu in Frankrijk de verkoop van alle 'non-essential' items een halt is toegeroepen zegt men te vrezen voor duizenden banen op de verschillende kwekerijen.

De EU is de voornaamste markt van Keniaanse bloemen. Na Nederland, het VK en Duitsland is Frankrijk daarbinnen de vierde afnemer. In 2018 bedroeg de waarde van de export op Frankrijk 6.36 miljoen euro.

Tijdens de eerst lockdowngolf zijn miljoenen stelen op de farms vernietigd. Als gevolg daarvan heeft men moeten snijden in personeel en salarissen, is bezuinigd op gewasbescherming en bemesting en werd gewas domweg met rust gelaten. De laatste maanden begon e.e.a. weer aan te trekken, maar nu lopen orders en prijzen weer terug.

KFC vraagt de Keniaanse regering de Franse regering op te roepen deze nieuwe restricties op te heffen om zodoende 'de banen van duizenden medewerkers, die er waarschijnlijk de eerste slachtoffers van zijn, veilig te stellen'.

Klik hier voor de oproep.

Publicatiedatum: