Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
RHP praat leden bij over wetgeving & onderzoek

Terugblik technische bijeenkomst ‘Acting with New Growing Media'

Op vrijdagmiddag 30 oktober organiseerde RHP een online technische bijeenkomst ‘Acting with New Growing Media’. Ruim honderd internationale deelnemers van RHP-gecertificeerde bedrijven kwamen online om de presentaties te zien en hun vragen te stellen over de uitdagende ontwikkelingen voor de sector.

EU-wetgeving
En de wereld om ons heen is behoorlijk uitdagend. Hein Boon, directeur RHP en ook de eerste spreker vanmiddag, legde uit wat er op ons afkomt: "EU-wetgeving voor meststoffen en substraten, de EU Green Deal en toerekening van milieu-impact gedurende een teelt aan het gebruikte substraat.” Over de EU-meststoffenverordening (FPR) die in juni 2019 van kracht is geworden met een overgangsperiode van 3 jaar, benadrukte hij: “De implementatie treedt in werking vanaf juni 2022. Er is nog veel werk te doen met betrekking tot (analyse)methoden, interpretatie van eisen en exacte reikwijdte.


Links Hans Verhagen, rechts Hein Boon

Het is belangrijk voor export. Slechts een aantal aspecten zijn genormeerd, voornamelijk veiligheid. Kwaliteit en geschiktheid vallen onder RHP." Hein sprak ook over Growing Media Europe en de ontwikkeling van een geharmoniseerde methodiek voor Life Cycle Assessment (LCA).

‘Acting with New Growing Media’
Tweede spreker vanmiddag was Hans Verhagen, hoofd onderzoek bij RHP. Hij gaf de online deelnemers een update over het onderzoeksproject van RHP over het verantwoord combineren van meerdere grondstoffen in één substraat. “Wereldwijde ervaring met en kennis van substraten is voornamelijk gebaseerd op veen. Om succesvolle substraten te ontwikkelen, is het nu belangrijk om te weten en te begrijpen hoe het echt gaat. Nieuwe groeimedia vragen niet alleen om aanpassing in samenstelling, kwekers moeten ook hun teeltmaatregelen aanpassen”, weet Hans. Hij wees op alle aspecten waarmee rekening moet worden gehouden bij het werken met ‘New Growing Media’: plantverdraagzaamheid, voeding, pH-gedrag, fysische eigenschappen, stabiliteit, gevoeligheid, houdbaarheid en toepassing. Over deze aspecten zullen er vanaf het eerste kwartaal van 2021 webinars zijn voor RHP-gecertificeerde bedrijven. Later zullen ook externe voorlichters en adviseurs bij de nieuwe ontwikkelingen betrokken worden. Hans legde ook de nieuw ontwikkelde analysemethoden uit en riep de gecertificeerde bedrijven op om nieuwe producten met de nieuwe RHP-methoden te analyseren.

Klik hier voor meer informatie

Publicatiedatum: