Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Nederlands consortium zet Roemeens parlement in de bloemen

Op 12 november aanstaande zal het Nederlandse business cluster “Urban Landscapes Romania” uit Nederland geleverde bomen en hagen (Quercus, Carpinus) planten in de nieuw ontworpen tuinen rondom 'het grootste civiele gebouw ter wereld': het House of Parliament in Boekarest. 

Tijdens een ceremoniële bijeenkomst in het bijzijn van Roemeense hoogwaardigheidsbekleder worden naast bomen en hagen ook bloembollen geplant. Speciaal hiervoor zal een nieuwe bloembol worden gedoopt, de Tulipa Uranus, ofwel Lalea Uranus. (Lalea is het Roemeense woord voor Tulp, Uranus is de naam van de vroegere wijk waar het House of Parliament is gevestigd.)

De tuinen, ruim 3 hectare, zijn ontworpen door jonge Roemeense architecten, in samenwerking met VIC Landscapes. Het basisidee is een verbinding te leggen met het “rijke” precommunistische verleden van het gebied - de stad werd vroeger wel klein Parijs genoemd.

In het voorjaar van 2021 worden uit Nederland geleverde vaste planten en rozen geplant en wordt het gras gezaaid. Er zal dan naar verwachting een grote opening worden georganiseerd, op het moment dat de voorjaarsbloeiende bloembollen in bloei staan.

PIB
In het cluster werken JUB Holland, Van den Berk Boomkwekerijen, Boomkwekerij Ebben, VIC Landscapes, Nophadrain, Molter BV, Barenbrug, en Gebr. Seuren Rozenkwekerijen BV samen. Het project wordt gecoördineerd door Agriprogress, in nauwe samenwerking met Royal Anthos en de Nederlandse Ambassade in Roemenië. Een PIB programma is een format van RVO, waarmee door inzet van publieke en private gelden marktpotentieel voor Nederlandse ondernemers wordt uitgewerkt. Onder de noemen Urban Landscapes Romania wordt de Nederlandse groensector meerjarig gepositioneerd in Roemenië.

Meer informatie over het PIB (Partners in Business) is te vinden op www.urbanlandscapesromania.com.

Publicatiedatum: