Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

ISO Group, Van der Ende Groep en CE-Line winnen GreenTech Innovation Awards

Vanochtend is GreenTech Live & Online gestart met de uitreiking van de GreenTech Innovation Awards. De winnaars in de drie categorieën zijn de ISO Grade 8000 van ISO Group, de Nexus High Performance Reverse Osmosis van Van der Ende Groep en CELINE van CE-Line.

Juryvoorzitter Liselotte de Vries (TU Delft AgTech Institute) legt uit: “De drie winnende innovaties keken verder dan hun eigen organisatie en lieten duidelijk zien hoe hun innovatie naar verwachting de hele keten zal doen veranderen. Samenwerken met partners was ook een parameter die de winnaars aan een hogere eindscore hielp. De winnaars introduceerden een nieuwe aanpak of concept, terwijl andere partijen bestaande praktijken verbeterden.”


De uitreiking

Categorie Duurzaamheid


Nexus High Performance Reverse Osmosis (HPRO) van Van der Ende Groep combineert omgekeerde osmose met articificial intelligence. Voor Van der Ende Groep is het de tweede keer dat de Sustainability Award in de wacht is gesleept. Twee jaar geleden won Poseidon Natriumverwijderaar de award voor meest duurzame innovatie.

Categorie Innovatie


De ISO Grade 8000 werkt ook met articificial intelligence en maakt gebruik van 3D imaging. Met de nieuwste technieken dankzij AI is de teler in staat om op veel verschillende eigenschappen van de plant te sorteren waardoor het sorteerproces veel nauwkeuriger wordt en met een unieke grijptechniek is het mogelijk om jonge plantjes op te pakken en terug te plaatsen in een lege tray, zag de jury die spreekt van een 'indrukwekkende combinatie van technologie'.

Categorie Concept


CE-Line is de derde winnaar. De innovatie maakt het mogelijk gietwater naar wens aan te passen. Alle voedingsstoffen worden continu, realtime, gemeten met CELINE. Deze realtime data, gecombineerd met een individueel voedingsdoseringssysteem, maakt het mogelijk om het ideale gietwater te creëren dat altijd stabiel en controleerbaar is, ongeacht de omstandigheden.

De jury somt de voordelen op: 5% meer opbrengst, verbeterde kwaliteit van het gewas, vermindert water en mest én werkt met een afstandsbediening. Wilco Dijkstra van het bedrijf vertelde er vorig jaar op GreenTech ook al over. Inmiddels is het bedrijf meerdere tests verder en nu dus een prijs rijker. 

Voor meer informatie:
GreenTech
www.greentech.nl  
[email protected] 
[email protected]