Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Chrysal International en Verdant Technologies gaan samenwerken

Chrysal International gaat een samenwerking aan met Verdant Technologies. Samen willen zij een nieuw product, een op 1-MCP-gebaseerde oplossing waarmee de kwaliteit van snijbloemen verbetert, beschikbaar maken voor alle internationale markten van de sector. Met in eerste instantie focus op Colombia, een van de grootste bloemenproducenten ter wereld en Miami, een van de grootste ontvangstgebieden voor bloemen in de Verenigde Staten.

Chrysal International zet zich in om innovatieve oplossingen te bieden voor de bloemenketen, van kweker tot en met consument. Door de samenwerking met Verdant Technologies breiden we ons productaanbod uit en kunnen we nieuwe mogelijkheden in de industrie verkennen. We zijn enthousiast om deel uit te maken van deze nieuwe onderneming”, aldus Peter Vriends, CEO van Chrysal International, de wereldwijde marktleider in bloemenvoeding en na-oogst verzorgingsproducten voor bloemen en planten.

Voor Verdant Technologies, een opkomende speler in de biotechnologie industrie, betekent een samenwerking met Chrysal een goede introductie van HarvestHold in het bloemensegment.

“Chrysal heeft een lange geschiedenis in het leveren van hoogwaardige bloemenverzorgingsproducten met bewezen resultaten, voor kwekers, groothandelaren, supermarkten, bloemisten en consumenten. Dit, samen met de missie van Chrysal om verspilling in de toeleveringsketen van de bloemenindustrie te verminderen, maakt de samenwerking een natuurlijke match”, aldus Gordon Robertson, Chief Revenu & Marketing Officer van Verdant Technologies.

Chrysal en Verdant Technologies werken actief samen om een gepatenteerde op 1methylcyclopropene (1-MCP) gebaseerde oplossing op de mark te brengen. “1-MCP heeft bewezen een effectief hulpmiddel te zijn om de kwaliteit van verse snijbloemen en potplanten te verbeteren,” aldus Jon Fobes, President of Verdant Technologies. Wat Chrysal en Verdant ontwikkelen is een houdbare oplossing en een superieure aflevermethode voor 1-MCP. Ons product is buitengewoon betrouwbaar, gemakkelijk op te slaan, hoeft niet nat gemaakt te worden en kan overal worden toegepast in de keten waar het nodig is.”

Chrysal en Verdant Technologies hebben hun technologieën gericht op de flexibiliteit van het 1MCP-product, waarmee Chrysal’s wereldwijde klantenbestand van kwekers en groothandelaren meer tijd kunnen besteden aan het op de markt brengen van hun producten en het verminderen van uitval in de keten.

bron: Chrysal

Publicatiedatum: