Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Oro Agri, bekend van de sinaasappelolie, overgenomen door Rovensa

Oro Agri, bekend van de sinaasappelolie die telers wereldwijd gebruiken als insecticide en fungicide, wordt overgenomen door Rovensa Group. De groep met daarin leveranciers van biologische gewasbeschermingsmiddelen wil met de overname van het van oorsprong Zuid-Afrikaanse Oro Agri groeien in met name de VS, Azië en Zuid-Afrika. 

Nederlandse introductie
In Nederland kreeg Oro Agri eind vorig jaar de eerste toelating als insecticide voor Oroganic, de naam voor het product op basis van sinaasappelolie. Dit voorjaar werd de insecticide uitgebreid geïntroduceerd. Toelating als fungicide in Nederland volgt in de toekomst.


V.l.n.r. Helma Verberkt (Glastuinbouw Nederland), Carol Pullen (Oro Agri), Ike Vlielander (Dümmen Orange) en Martien Melissant (Oro Agri) bij de presentatie van Oroganic dit voorjaar.

Voor telers en toeleveranciers verandert er met de overname niet direct iets, verwacht Martien Melissant, het gezicht voor het bedrijf in de Benelux, voor wie het nieuws ook nog vers van de pers is.

"Wij zijn een wereldwijd sterk merk en worden onderdeel van een groep met daarin al andere producenten van gewasbeschermingsmiddelen die ook onder eigen naam opereren. De synergiën tussen de andere gewasbeschermingsproducten kunnen op termijn zeker voordelen op leveren voor de telers."

Internationaal bereik
Eric van Innis, CEO van Rovensa, is blij met de overname die maakt dat het internationale bereik van de groep groter wordt: “Oro Agri heeft een indrukwekkend bedrijf opgebouwd met een wereldwijd bekend merk. Het bedrijf heeft veel ervaring met regelgeving en intellectuele eigendom. Daarbij zijn de klantgerichte, technische go-to-market-strategie met een boots-on-the-ground-benadering zijn volledig in lijn met de filosofie en principes van Rovensa."

Hard gegroeid
Erroll Pullen, oprichter en CEO van Oro Agri, blikt terug en vooruit: “Het heeft ons twintig jaar gekost om van een eenmansbedrijf tot een grote wereldspeler te groeien met een groot productportfolio en distributienetwerk in meer dan 75 landen."

Vanaf het moment dat patent werd verkregen op de werking van het de sinaasappelolie als insecticide, ging het balletje in 2004 rollen. In 2011 werd een entiteit in Nederland opgezet, in 2018 volgde een eigen fabriek in Portugal en afgelopen voorjaar stond Martien op HortiContact.


Martien op HortiContact 2020 met een geïnteresseerde teler.

Distributie-uitbreidingen
Onlangs kreeg Oro Agri de gelegenheid de distributie in Noord-Amerika aanzienlijk uit te breiden. Daardoor is het aantal verkooppunten in de VS verdubbeld. "In Latijns-Amerika, Europa, Afrika en Azië zijn onze teams ook bezig met substantiële distributie-uitbreidingen", weet Pullen die verwacht dat aansluiten bij Rovensa 'veel nieuwe deuren zal openen voor de introductie van complementaire producten.'

De afronding van de overname zal naar verwachting plaatsvinden vóór het einde van het jaar 2020. Wel moeten de aandeelhouders van Omnia Holdings Limited, de investeringsgroep waarvan Oro Agri sinds 2018 deel uitmaakt, evenals aan bepaalde fusiecontrole-instanties nog hun goedkeuring over de overname uitspreken. 

 

Voor meer informatie:
Oro Agri
www.oroagri.eu
[email protected]

Rovensa
www.rovensa.com

Publicatiedatum: