Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Klok toont of kweker al dan niet FSI-proof is

Royal FloraHolland maakt sinds afgelopen vrijdag op de veilingklok per kweker zichtbaar of deze de certificaten heeft waarmee aan de FSI-normen wordt voldaan. Dit doet het door het al dan niet tonen van het FSI-logo. Hiervoor moest de koper dat zelf afleiden uit de diverse certificaten op het klokfront.

Het vastleggen van de certificaten per kweker en het daaruit afleiden of een kweker aan de minimale FSI-criteria voldoet, wordt gedaan door Floricode. Floricode verzamelt en standaardiseert de gegevens van alle schema eigenaren (certificeerders) van de voor FSI relevante milieu- en sociale certificaten en voorziet Royal FloraHolland van gevalideerde en actuele certificaat informatie. Dit zorgt ervoor dat de informatie die in de keten wordt verstrekt betrouwbaar is.

Linksboven Marcel Zandvliet, Dutch Flower Group, rechtsboven Maarten Bánki, Royal FloraHolland en linksonder Jeroen Oudheusden, FSI

Veel grote kopers op de marktplaats zijn net als Royal FloraHolland lid van FSI en committeren zich aan het inkopen op basis van FSI-criteria. Of een kweker voldoet aan de eisen van FSI, hangt af van zijn certificaten en het land van productie.

bron: Royal FloraHolland

Publicatiedatum: