Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Historische bloemenaffiches en verrassende hedendaagse kunst

Twee nieuwe tentoonstellingen in het Flower Art Museum

In het Flower Art Museum in Aalsmeer zijn vanaf zaterdag 17 oktober twee nieuwe tentoonstellingen te zien. De ene expositie biedt een fascinerend kijkje in het verleden, de andere brengt het werk van verschillende hedendaagse kunstenaars voor het voetlicht.

Alles loopt anders dit jaar. Ook het Flower Art Museum heeft door corona flink moeten schuiven in de programmering. Toch is het gelukt om dit najaar twee nieuwe tentoonstellingen te presenteren, die in kwaliteit niet onder doen voor eerdere exposities. De tentoonstellingszalen zijn ruim opgezet, zodat niet alleen de kunst maar ook bezoekers de ruimte krijgen en het bezoek veilig kan plaatsvinden.

Zeg het met bloemen
In de tentoonstelling 'Zeg het met bloemen' geeft het museum een eerste impressie van de Csizik-collectie. Deze collectie omvat een unieke verzameling affiches van bloemententoonstellingen, bijeengebracht door tuinbouwcoryfee A.P. Csizik. De collectie werd dit jaar door Bloemenbureau Holland geschonken aan het Flower Art Museum en bevat onder meer een groot aantal prachtig geïllustreerde affiches uit de eerste helft van de 20e eeuw. Samen vormen zij een schatkamer waarin het bloemrijke verleden van Nederland, de promotie van deze sector en de creatieve verbeelding van uiteenlopende kunstenaars samenkomen.

In de tentoonstelling toont het museum ca. 50 affiches als een eerste impressie van de totale collectie (die ca. 170 exemplaren telt). Bij de werken wordt tekst en uitleg gegeven over de ontwikkeling van de bloemenpromotie. Ook zijn er historische films te zien, pure nostalgie en tegelijkertijd een boeiende reis terug in de tijd.

De aarde lacht in bloemen
Met de tweede tentoonstelling hoopt het museum bezoekers een sprankje hoop te bieden. De coronacrisis brengt veel ellende, maar heeft ons ook een paar waardevolle dingen laten zien. Bijvoorbeeld dat de natuur opleeft als de mens een stapje terug doet. Terwijl wij afgelopen voorjaar tot stilstand kwamen, werd de lucht schoner, keerde de stilte weer en waagden flora en fauna zich op onvermoede plaatsen.


Links werd van Eelco Brand, rechts werk van Nikkie le Nobel

Met dit als vertrekpunt selecteerde het museum vijf kunstenaars die elk op hun eigen manier de natuur de ruimte geven in hun werk. Waar dat toe leidt? In ieder geval tot een bloeiende en verrassende wereld vol schoonheid. De expositie draagt de titel ‘De aarde lacht in bloemen’, naar een beroemde dichtregel van schrijver en filosoof Ralph Waldo Emerson. Een tentoonstelling met kunst om bij weg te dromen, vanuit het idee dat we de natuur moeten koesteren. De exposerende kunstenaars zijn Eelco Brand, Martin Groen, Katinka van Haren, Nikkie le Nobel en Mireille Schermer.

Reserveren verplicht
De tentoonstellingen beginnen zaterdag 17 oktober en duren tot en met 10 januari. Het Flower Art Museum is gevestigd aan Kudelstaartseweg 1 in Aalsmeer (tegenover de watertoren). Openingstijden: donderdag t/m zondag van 13.00 tot 17.00 uur. Entree is € 6,- euro p.p., met Museumkaart 50% korting en kinderen t/m 14 jaar gratis. Vooraf tickets reserveren is verplicht en kan via www.flowerartmuseum.nl of tel. 0297-364400 (tijdens openingstijden). Het museum houdt zich aan de RIVM-richtlijnen. Bezoekers worden verzocht een mondkapje te dragen. Meer info op de website.

bron: Flower Art Museum

Publicatiedatum: