Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

WUR treedt toe tot partnerprogramma van stichting De Groene Stad

Stichting De Groene Stad en Wageningen University & Research gaan nauwer samenwerken om het belang van groen binnen en buiten de stad op de kaart te zetten. Beide partijen werken al jaren samen, maar met het toetreden van WUR tot het partnerprogramma is de samenwerking nu ook formeel.

“Door klimaatverandering en de aandacht voor stedelijke ontwikkeling, is kennis over groen in de stad van groot belang”, aldus Leon Smet, secretaris van stichting De Groene Stad. Een groene omgeving heeft veel voordelen. Het heeft een positief effect op de gezondheid van mensen, draagt bij aan de leefbaarheid van een wijk, zorgt voor een goed vestigingsklimaat en is essentieel voor een klimaatbestendige omgeving. “Vooral op vlakken als biodiversiteit, sociale cohesie en gezondheid is de impact van groen voor een stad van grote waarde”, aldus Smet. “Het partnerprogramma van stichting De Groene Stad biedt ruimte en podia om diverse marktpartijen bijeen te brengen en te voorzien van kennis.”

Partnerprogramma
De Groene Stad genereert, verzamelt, bundelt en verspreidt kennis over de meerwaarde van groen in de stedelijke omgeving. Dit gebeurt in nauwe samenwerking met diverse wetenschappers en universiteiten, waaronder WUR. “WUR doet al jaren onderzoek naar de effecten van groen in de stad,” aldus Charon Zondervan, programmacoördinator Environmental Sciences bij WUR. “Stichting De Groene Stad en haar partners zijn voor ons een belangrijk netwerk. Door de samenwerking tussen bedrijven en overheden kunnen we natuur-gebaseerde oplossingen sneller en beter ontwikkelen en toepassen”.

Groene agenda
WUR en De Groene Stad werken al enkele jaren samen aan kennisontwikkeling in het kader van De Groene Agenda. Binnen dit programma worden verschillende projecten in publiek private samenwerking geïnitieerd en gefinancierd. Bijvoorbeeld ecosysteemdiensten van boomkwekerijproducten, de effecten van planten op het binnenklimaat of het succesvol implementeren van groen in stedelijke ontwikkeling. De wetenschappelijke resultaten worden gedeeld via Groen Kennisnet (www.groenkennisnet.nl).

Europees netwerk
De Groene Stad (www.degroenestad.nl) vormt een internationaal netwerk met zusterorganisaties in diverse Europese landen. Binnen het Europese promotieprogramma ‘Green Cities for a Sustainable Europe’ vinden talrijke nationale en internationale activiteiten plaats (thegreencity.eu). Al deze uitingen en evenementen staan in het teken van voorlichting over de meerwaarde van groen in de stedelijke omgeving.

bron: WUR

Publicatiedatum: