Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Dit najaar vier webinars plantgezondheid op de planning

Van oktober tot en met december organiseert Glastuinbouw Nederland in samenwerking met Wageningen University & Research (Business Unit Glastuinbouw) en/of Delphy een serie webinars. Deze online bijeenkomsten vervangen de jaarlijkse Events Plantgezondheid, Water en Energie. Voor plantgezondheid staan komende weken vier interessante online sessies op het programma georganiseerd met WUR, te beginnen op donderdag 29 oktober.


 
Vanwege de steeds strengere coronarichtlijnen van de regering en het RIVM is het houden van evenementen momenteel niet mogelijk. Maar onderzoeken gaan door en kennisoverdracht blijft ook in deze bijzondere tijden van groot belang. Gelukkig bieden webinars de mogelijkheid om informatie te kunnen delen en vragen over projecten te stellen. De webinars zijn bedoeld voor telers, beleidsmakers, leveranciers en andere betrokkenen bij de glastuinbouw.

Plaag- en ziektebeheersing
De eerste online bijeenkomsten voor energie en water hebben inmiddels plaatsgevonden, op donderdag 29 oktober staat het eerste webinar op gebied van plantgezondheid op het programma. Die dag is het onderwerp: 'Plaag- en ziektebeheersing in de glastuinbouw internationaal gezien'. In dit webinar worden deelnemers meegenomen in de ontwikkelingen naar een duurzame glastuinbouw in andere productielanden. Meer informatie is te vinden via deze link. Klik hier voor het aanmeldingsformulier voor het webinar van 29 oktober.

Overige onderwerpen
Later dit najaar staan nog drie webinars over plantgezondheid op het programma. Meer informatie daarover is op korte termijn te vinden op de webpagina van Glastuinbouw Nederland, met het complete programma van de online bijeenkomsten. Aanmelden is al wel mogelijk. Alle webinars vinden plaats op donderdagmiddag van 15.30 uur tot 16.45 uur.

12 november: Webinar Weerbaar substraat en weerbare planten. Klik hier voor aanmelding.
3 december: Webinar High Tech en innovatieve technieken voor snelle scouting en diagnostiek. Klik hier voor aanmelding.
17 december: Webinar Hygiƫne tegen virussen en bacteriƫn. Klik hier voor aanmelding.

bron: Glastuinbouw Nederland

Publicatiedatum: